Fitxa tècnica

Guió: E. Max Frye
Música: Laurie Anderson, John Cale
Muntatge: Craig McKay
Durada: 1 h 54 min.
Intèrprets: Jeff Daniels, Melanie Griffith, Tracey Walter, George Schwartz, Leib Lensky, Maggie T., Patricia Falkenhain

 

 

Charles (Jeff Daniels) és un home de negocis mediocre amb una vida rutinària i poc atractiva fins que coneix Lulu (Melanie Griffith) una noia atractiva i perillosa que el farà anar de bòlit.

Algo salvaje és una barreja original de comèdia esbojarrada, road-movie i thriller amb un ritme trepidant que enganxa l’espectador des de les primeres imatges. Reforçada amb una magnífica banda sonora de John Cale i Laurie Anderson, la història ens remet a una versió moderna de La fiera de mi niña però ben aviat la cosa es complica. Jonathan Demme demostra domina la planificació d’escenes i destaca la bona tasca que fan i la química que hi ha entre els dos actors protagonistes, Daniels i Griffith, sense oblidar Ray Liotta, el dolent de la funció.

Jonathan Demme

Nascut a Nova York el 1944, com molts altres directors entrà al cinema de la mà de Roger Corman col·laborant en el guió d’Angels Hard as They Come (1971) un film de motoristes inspirat en Rashomon. El 1974 dirigeix La carcel caliente però va ser a partir del seu cinquè llargmetratge, Melvin y Howard (1980), que captà l’atenció dels grans estudis. De la seva filmografia destaquen títols com Stop making sense (1984), Algo salvaje i les oscaritzades El silencio de los corderos (1991) i Philadelphia (1993). Va morir el 26 d’abril de 2017 a Nova York.

 

Quan? 

Dimarts, 5 de desembre a les 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorLa vida no es bella, del profesor Fernando Blázquez
SegüentRegals per a lectors
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.