“La porta es va obrir sense problemes. Vaig estar temptada d’avisar els altres, que sentia riure a la planta inferior, però finalment vaig optar per donar un cop d’ull a l’espai que s’obria davant meu. Vaig ajustar la porta i em vaig guardar la clau a la butxaca dels texans per si es tancava.”

A la Berta això d’anar a fer escape rooms no li va gaire, però per aquelles coses de la vida, el seu millor amic l’hi proposa i sent que no s’hi pot negar. El que comença com un joc innocent canvia radicalment quan la Berta obre la porta que no toca i s’endinsa en una partida que la portarà a recórrer Barcelona i en què el premi serà salvar la seva pròpia vida i la d’algú altre.

El que més destaca de la novel·la és el ritme i l’acció desenfrenada que trobem capítol a capítol. Burgas no ens deixa respirar ni un moment i ens passarem les més de 200 pàgines patint i mossegant-nos les ungles. Barcelona Escape Room enganxa des del primer moment i m’atreveixo a dir que es pot llegir en pràcticament una tarda.

Com a ingredient extra, trobem alguns conflictes morals que posaran els personatges en situacions més que compromeses en què s’hauran de mullar.

És una novel·la juvenil que pot agradar a alumnes de segon cicle de secundària (3r i 4t d’ESO) i batxillerat. Tot i això, també pot enganxar a adults i, fins i tot, a lectors més joves.

Agradarà a…

Qui tingui ganes d’agafar un llibre i no deixar-lo anar.

No agradarà a…

A qui, com a la Berta, no li agradin els escape rooms. No els tornareu a veure igual.

 

AnteriorCINECLUB VIC. Mantícora
SegüentPRESENTACIÓ. 32 de març
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.