Mantícora // Carlos Vermut Catalunya, 2022

Producció: 34-T, Aquí y Allí Films, BTeam Pictures
Guió: Carlos Vermut
Fotografia: Alana Mejía González
Muntatge: Emma Tusell
Durada: 1 h 55 min.
Idioma: VO en castellà i català
Intèrprets: Nacho Sánchez, Álvaro Sanz Rodríguez, Xabi Tolosa, Aitziber Garmendia, Joan Amargós, Ignacio Ysasi, Stella Arranz, Chema Moro.

Sinopsi

En Julián (Nacho Sánchez) és un exitós dissenyador de videojocs que viu sol en un pis al centre de Madrid i que crea monstres per guanyar-se la vida amb l’ajuda d’eines de realitat virtual. Un dia es produeix un incident a l’apartament del costat que el fa capgirar. En Julián no es pot adormir i comença a patir atacs de pànic. El seu món comença a enfonsar-se, però llavors coneix la Diana (Zoe Stein), una estudiant d’història de l’art.

Aquest és un film sobre els monstres i la seva necessitat de ser acceptats. En el seu darrer llargmetratge Carles Vermut es torna a erigir en un dels directors i guionistes més creatius i amb més personalitat del país. Aquí va un pas més enllà dins dels temes de la seva particular filmografia per fer-nos partícips  d’un viatge incòmode i contundent  capaç de sacsejar i fer emmudir el públic. Mantícora va tenir la seva estrena mundial al Festival de Cinema de Toronto. A Espanya es va presentar al Festival de Sitges, on va esdevenir un dels grans títols de la seva programació.

Carlos Vermut

Madrid, 1980. Abans de fer cinema va treballar com a il·lustrador, dibuixant de còmics i dissenyador de storyboards. Després de la seva participació en la sèrie de televisió d’animació Jelly Jamm, va fer el seu debut al llargmetratge amb Diamond Flash (2011), la seguiren Magical Girl (2014), Quién te cantará (2018) i Mantícora (2022), així com el guió de L’àvia (2021) de Paco Plaza.

Quan?

Dimarts 11 d’abril a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior“El castell ambulant”, Diana Wynne Jones
Següent“Barcelona Escape Room”, Àngel Burgas
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.