Els abecedaris amb imatges ens ajuden a iniciar la lectoescriptura i a treballar els grafemes, els fonemes i la consciència fonològica.

En la publicació d’avui, m’allunyo de les recomanacions literàries infantils per fer-vos un regal: 28 targetes, una per a cada lletra de l’abecedari català, incloent-hi la “ny” i la “ll”, cadascuna amb un dibuix representant una paraula, la inicial de la qual és la lletra que acompanya.

Les podeu utilitzar per decorar la classe, la sala de jocs de casa, l’habitació de qui s’inicia en l’aprenentatge de la lectoescriptura… Només us les heu de descarregar, imprimir-les i retallar-les. Si voleu que us durin més, les podeu plastificar.

També les podeu fer servir per treballar la consciència fonològica o l’escriptura de grafemes (lletres) en majúscules o de pal, tal com en diuen a les escoles. L’infant pot resseguir la lletra mentre la pronuncia, dient el nom de la imatge que la representa i, seguidament, buscar altres paraules que comencin amb aquesta lletra.

Us serveix com a complement de les targetes que vam mostrar-vos fa uns mesos: “Material multiusos per a petits lectors”.

DESCARREGA EL MATERIAL! >>> abecedari amb imatges

AnteriorMeravelles del Marroc: Seduccions de Marràqueix, Josep Piera
SegüentCINECLUB VIC. Déu meu, però què t’hem fet?
Avatar photo
Em dic Èrica Cano i sóc psicòloga infantil, especialitzada en els trastorns de l’aprenentatge, i estudiant de logopèdia. Em declaro incapaç de sortir d’una llibreria sense passar per la secció infantil i no puc evitar comprar algun conte o llibre per a infants. Per la meva professió, em crida l’atenció la literatura infantil que parla sobre emocions, valors, educació, aprenentatges i desenvolupament cognitiu i personal. M’agrada explicar contes i ajudar als nens i nenes que tenen dificultats lectoescriptures. M’encanten les lletres, els seus sons i les seves formes, d’aquí i de la meva afició per cosir surt el meu petit projecte: Moixaines by erica, on cuso lletres tèxtils de diferents mesures i colors.