Fitxa tècnica

Producció: Les films du 24, TF1 Droits Audiovisuels
Guió: Philippe de Chauveron i Guy Laurent
Música: Marc Chouarain
Muntatge: Sandro Lavezzi
Durada: 1 h 37 min.
Intèrprets: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun.

 

Sinopsi

Claude i Marie Verneuil, un matrimoni catòlic i molt conservador, tenen quatre filles a qui han mirat d’inculcar els seus valors i principis. Tanmateix, les noies només els han donat maldecaps: la més gran es casa amb un musulmà; la segona, amb un jueu, i la tercera, amb un xinès. El matrimoni diposita totes les seves esperances en la filla menor i desitja que, si més no, ella es casi per l’Església.

Com si es tractés d’una posada al dia d’Adivina quién viene esta noche, el director Philippe de Chauveron posa sobre la taula tots els tòpics culturals, religiosos i racials en aquesta comèdia que va suposar un èxit comercial sense precedents a França. Sota la forma d’una inofensiva i popular comèdia, la pel·lícula aconsegueix oferir una crítica a la intolerància i una burla als prejudicis.

Philippe de Chauveron

Nascut el 1965 a França, va treballar com a guionista de cinema i televisió fins que va debutar com a director l’any 1999 amb Les parasites. Ha dirigit i escrit 7 films. Actualment treballa en la seqüela del seu gran èxit de 2014, Déu meu, però què t’hem fet?.

Pel·lícula programada en el marc de la XV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, organitzada per la Direcció General d’Afers Religiosos i l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Vic.

Quan?

Dijous, 22 de novembre. 21:30 h.
Entrada gratuïta
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorAbecedari amb imatges per a lectors principiants
Següent‘La casa de papel’ guanya l’Emmy internacional
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.