200 contes i 10 llegendes per anar a dormir

2167

Segur que heu sentit a parlar de contes com Les set cabretes i el llop, La caputxeta vermella, El sastre valent o La Blancaneus i els set nans. Són contes populars que els sabem perquè algú ens els ha explicat o els hem llegit en un llibre.

Però no sempre han estat escrits, sinó que abans la gent només els explicava perquè els sabia de memòria. No va ser fins el 1812 quan en Jacob i en Wilhelm Grimm, coneguts com els Germans Grimm, van començar a moure’s per la geografia alemanya per recopilar històries que anaven descobrint.

D’aquests viatges i sortides buscant històries en va sortir un llibre que contenia 200 contes i 10 llegendes infantils! Aquesta obra conté els contes més famosos del món i s’han traduït a 170 idiomes!

 

Si en voleu saber més…

– Podeu entrar al web dedicat als Germans Grimm: http://www.grimm2013.nordhessen.de/en/index

– Podeu visitar el país dels Grimm (Alemanya) i seguir la ruta dels contes: http://bibliotecavirtual.diba.cat/turisme/viatges-i-literatura/alemanya

– Podeu visitar qualsevol biblioteca o llibreria i aconseguir un exemplar dels molts contes dels Germans Grimm!

AnteriorLlista de 10 llibres que més han impressionat els usuaris de Facebook
SegüentExpliquem un conte
Avatar photo
Llicenciada en psicologia clínica, encara que el meu àmbit laboral és l’educatiu. M’encanta explicar contes i que me n’expliquin (un mai és prou gran pels contes!). Segurament llegeixo menys del que m’agradaria, tot i que si m’he de decantar per un gènere, em quedo amb la novel·la negra.