You és una sèrie basada en la novel·la homònima de Caroline Kepnes que podeu trobar a Netflix des de finals de 2018. La sèrie ens narra la història d’en Joe, l’encarregat d’una llibreria que un bon dia atén la Beck, una atractiva doctoranda en literatura que busca una recomanació literària. L’espurna salta de seguida i l’atracció es palpa a l’ambient. Fins aquí tot sembla normal, però en Joe s’obsessiona amb ella i la persegueix, l’espia, stalkeja les seves xarxes socials i la seva mania persecutòria anirà en escalada fins al punt que el portarà a robar, segrestar i… matar? I d’aquí el títol de la crítica; en resum podem dir que en Joe és un boig que hauria d’estar tancat en un manicomi. I punt!

L’acció se’ns mostra, la major part del temps, des del punt de vista d’en Joe, el qual ens narra els fets amb monòlegs interiors que ens mostren com se sent i com pensa. L’acció se centra els obstacles que haurà d’anar saltant en Joe per conquerir la Beck i per desfer-se de qualsevol cosa que s’interposi entre ells. Així doncs, la part més interessant és el principi de la sèrie, quan ell fa de tot i més per, de forma il·legal, acostar-se a ella. El final, per la seva banda, quan tot se’ls envà de les mans també és força interessant. Però el mig no és gaire atravtiu, ja que se centra en el romanç i les baralles entre la parella i trames i personatges que no porten enlloc, de manera que es deixa una mica de banda el thriller pròpiament dit. És per això que amb alguns capítols menys la sèrie hauria estat molt més rodona.

Pel que fa als actors secundaris que apareixen a la sèrie, són tots força interessants i donen bastant joc, però tot així tota la trama està centrada en la Beck i en Joe i trobo que no se’ls treu tot el suc que se’ls podria treure, ja que no són obstacles durs per a en Joe i no el posen en compromisos que puguin fer trontollar la seva relació amb la Beck. En realitat, mai sentim el perill que en Joe pugui ser descobert.

Quant als actors principals, s’ha de reconèixer que Elizabeth Lail (Beck) i Penn Badgley (Joe) fan una bona feina tot i les limitacions del guió. D’entre els dos, destacaria a feina de Badgley, ja que sembla inofensiu però en realitat té molt de perill. A més, és qui aporta ritme a la trama és ell en els moments en què deixa anar el seu costat més sàdic.

https://www.youtube.com/watch?v=Va7HN09O5nM

El millor

El principi i el final de la temporada, ja que s’hi concentra tota l’acció i tots els girs narratius.

El pitjor

Molta palla. Hi ha molt romanç, moltes trames insulses i molts personatges que no aporten res a la trama.

 

AnteriorArriba la VI edició de l’Americana Film Fest
SegüentCrítica de “Green Book”. Una amistat entre dos mons
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.