Ja fa uns mesos que Warhol, l’emblemàtica icona del pop art, va arribar a casa nostra gràcies a una exposició que es podrà visitar al CaixaFòrum fins el proper mes de desembre. Curiosa de mena, no m’ho vaig voler perdre i vaig aconseguir trobar un forat per anar-hi entre la gran quantitat de llibres, pel·lícules i sèries pendents. L’entrada, gratuïta per a clients de La Caixa i a un preu popular (4 €) per al gran públic, facilita l’accés a aquesta exposició sense precedents en un entorn més que ideal.

L’exposició, gens petita i amb peces de gran qualitat, molt excepcionals i amb molt de renom dins de l’obra de l’artista, ocupa un espai considerable i agrupa un bon tou de peces. Però no només en destaca el volum, sinó també la cronologia, ja que permet a l’espectador veure l’evolució de l’artista i com passa de ser un jove publicista a ser un artista consolidat i una estrella a nivell mundial. No puc passar per alt obres conegudíssimes com els retrats de Marylin Monroe, els pots de sopa Campbell’s, les mítiques ampolles de Coca-cola o el magnífic retrat de Mao, peces que l’han fet traspassar la barrera del temps i de l’espai i li han permès endinsar-se en l’ideari col·lectiu.

Els fans de Warhol o els que simplement tingueu ganes d’emportar-vos un record de l’exposició podeu passar per la botiga del museu, on trobareu des de coses serioses com llibres, postals, etc. fins a llibretetes, imants, pins, retoladors i altres “xuminades” divertides. Per part meva, per matar la curiositat i tenir un bon record d’un dia rodó, em vaig comprar un llibre que us recomano fervorosament per comprendre millor l’obra, però sobretot, la transcendència de l’artista.

 

I perquè s’ha d’anar a veure l’obra de Warhol? Perquè va ser un revolucionari; perquè va canviar la concepció de l’art; perquè va ser el símbol, la imatge, la icona de la societat americana del finals del segle passat; perquè va mecanitzar l’art i en va canviar la tècnica… De raons per veure Warhol n’hi ha moltes, però també ho podeu reduir –com va ser el meu cas– a passar una bona estona en bona companyia, que també està bé…

 

AnteriorEmötiö
SegüentAquest divendres al cinema…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.