Aquest any, a causa del coronavirus, el tradicional Sant Jordi del 23 d’abril es va passar al passat 23 de juliol. La Cambra del Llibre, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, valora molt positivament la diada atípica que es va viure i agraeix la resposta i el suport dels lectors en aquesta edició estiuenca.

A més d’aquesta valoració tan positiva, també volen destacar no només la col·laboració i el suport del públic general, sinó també el comportament cívic i el respecte dels ciutadans per les mesures d’higiene i seguretat com la presa de temperatura, el respecte de les distàncies i, sobretot, la neteja de mans i l’ús obligat de la mascareta.

A nivell econòmic, les primeres xifres mostren una tendència a la recuperació després de les pèrdues dels últims mesos a causa del confinament total i el conseqüent tancament de les llibreries. Pel que fa a la literatura catalana, hi va haver un bon nombre de vendes de llibres en català. Tot i així, les xifres equivalen a un 25% de les vendes del Sant Jordi de l’any passat.

 

 

AnteriorQuico Sallés presenta el seu nou llibre
SegüentPalmarès de la 17a edició del Festival Nits de cinema oriental
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.