Aquest any, a causa del coronavirus, el tradicional Sant Jordi del 23 d’abril es va passar al passat 23 de juliol. La Cambra del Llibre, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, valora molt positivament la diada atípica que es va viure i agraeix la resposta i el suport dels lectors en aquesta edició estiuenca.

A més d’aquesta valoració tan positiva, també volen destacar no només la col·laboració i el suport del públic general, sinó també el comportament cívic i el respecte dels ciutadans per les mesures d’higiene i seguretat com la presa de temperatura, el respecte de les distàncies i, sobretot, la neteja de mans i l’ús obligat de la mascareta.

A nivell econòmic, les primeres xifres mostren una tendència a la recuperació després de les pèrdues dels últims mesos a causa del confinament total i el conseqüent tancament de les llibreries. Pel que fa a la literatura catalana, hi va haver un bon nombre de vendes de llibres en català. Tot i així, les xifres equivalen a un 25% de les vendes del Sant Jordi de l’any passat.