Aquest dijous a les 19 h el periodista Quico Sallés presentarà a l’espai cultural Canigó de la llibreria Muntanya de Llibres el llibre Catalunya zona zero, publicat per Rosa dels Vents.

Es tracta d’una crònica original i trepidant sobre els mesos de confinament a causa de la Covid-19 arreu del país. El periodista hi explica històries que conviden a la reflexió, els efectes devastadors de la crisi de la Covid-19 i el futur que tenim al davant. Sallés va ser testimoni dels primers efectes de la malaltia a Torrejón de Ardoz quan es va suspendre el judici del major Trapero, i des d’aquell 9 de març va seguir l’actualitat a peu de carrer, de l’Ebre a l’Aran, d’Igualada a la Costa Brava, de Vic a Mollerussa, de Ponent a Girona. En el llibre hi trobem històries del confinament de la Conca d’Òdena i del drama a les residències, de la situació dels presos i de les accions solidàries per afrontar la necessitat urgent de mascaretes i altres EPI, dels remeis contra els virus oferts pels cherokees i de les maniobres militars de guerra bacteriològica, de la vida de pastor i dels efectes del virus en la prostitució.

Quico Sallés treballa al diari El Món i col·labora al programa Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3 i a Aquí, amb Josep Cuní de la SER Catalunya.

A la presentació a Muntanya de Llibres l’acompanyarà el periodista Jordi Vilarrodà, cap de cultura d’EL 9 NOU.


 

 

 

portada: magradacatalunya

Anterior‘La tierra larga’, Terry Pratchett i Stephen Baxter
SegüentUn bon Sant Jordi d’estiu
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.