Fitxa tècnica

Títol: La tierra larga

Autors: Terry Pratchett i Stephen Baxter

Editorial: Fantascy

La tierra larga és el primer llibre de la saga de ciència-ficció homònima de Stephen Baxter i Terry Pratchett.

 

Sinopsi

Tot comença quan un científic descobreix que hi ha infinites versions de la Terra a l’accés de gairebé tothom, col·locades de forma paral·lela i amb les seves particularitats evolutives. Per travessar a la “Terra del costat”, només és necessari un senzill aparell que qualsevol pot muntar amb una patata. D’aquesta manera, gran part de la humanitat parteix a explorar aquestes noves extensions de la Terra a la recerca d’una vida millor, obtenir recursos disponibles o fer realitat diferents somnis. L’única limitació que existeix, és la impossibilitat de travessar amb res que contingui ferro. Partint d’aquesta premissa, el protagonista, Joshua Valienté, acompanyat d’un ens digital (un robot) que assegura ser la reencarnació d’un mecànic tibetà, viatjaran més enllà del que ningú ha aconseguit arribar, cap a la terra 1 milió Oest. Aconseguiran trobar vida intel·ligent en alguna d’elles?

La tierra larga és una aventura calmada, una mica com un passeig cap a un espai infinit i inexplorat. Podríem dir que és una barreja entre novel·la de ciència-ficció i de viatges. La història se centra en l’exploració d’incomptables terres que no són exactament iguals, sinó que cada una d’elles és el resultat de les diferents probabilitats que ha viscut el nostre planeta al llarg del temps. Però no només trobem exploració i investigació, les conseqüències d’aquest fenomen són imprevisibles per la societat i l’economia mundials. Ningú quedarà al marge d’aquest gran descobriment: policies, científics, infants, treballadors, pioners, polítics, empresaris…

Agradarà a…

Als amants de la ciència-ficció, portada de manera planera i amb un univers infinit a les nostres mans. Als amants dels viatges, l’exploració, les aventures i també de la ciència.

No agradarà a…

A qui toqui massa de peus a terra, tampoc agradarà a qui busqui una història trepidant, amb herois i malvats.

 

foto portada: freepik/kjpargeter

AnteriorMeravelles d’Alexandria: “Alejandría. Historia y guía”, E.M. Foster
SegüentQuico Sallés presenta el seu nou llibre
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.