La setmana passada vam saber que el Festival Nits de cinema oriental de Vic se celebrarà del 23 al26 de juliol de forma presencial i mantenint els dos emplaçaments habituals: la Bassa dels Hermanos i el cinema Vigatà. Malgrat les circumstàncies que estem vivint a causa de la COVID-19, l’organització del festival aposta per la fórmula original, ja que forma part de l’esperit del festival, aquest any més viu que mai.

A la presentació, que va tenir lloc a través de Youtube, es va presentar la imatge del festival: un Maneki Neko fent malabars, però sense perdre l’alegria. Els autors d’aquesta imatge són l’il·lustrador Xevidom i l’estudi Disseny Partee i el que vol reflectir són les peripècies que s’hauran de fer en aquesta 17a edició.

Tal com hem pogut saber, la pel·lícula inaugural d’aquest any i, per tant, la que donarà el tret de sortida a 4 dies carregats de bon cinema serà Enter the Fat Dragon, una pel·lícula protagonitzada per l’actor Donnie Yen que barreja la comèdia i les arts marcials. Pel que fa a la programació, l’organització ha avançat tres films molt potents que no deixaran ningú indiferent.

Aprofitant que el film inaugural és Enter the Fat Dragon, el festival projectarà una còpia restaurada de la pel·lícula homònima de 1978 i amb la qual comparteix títol i alguns elements argumentals. Però no només es podran veure films d’arts marcials, sinó que també hi haurà un cinema més íntim i d’autor tot seguint l’estela d’Spring Sparrow, film guanyador de la passada edició. Així doncs, els espectadors podran gaudir de Changfeng Town, una pel·lícula carregada de nostàlgia i sensibilitat que ens transportarà a la Xina dels anys 80. I ja per acabar, se’ns va presentar Sonchiriya, una pel·lícula Índia amb un grup de rebels capitanejats per Man Singh que escapen de la policia però que a partir d’una trobada inesperada veuran canviar el transcurs de la història. Es tracta d’un un western agressiu, tens i imprevisible.

Seguirem informant de tot el que ens espera en aquesta edició tan estranya del Festival Nits. Ens veiem a les Nits!

AnteriorCrítica d'”Un Blanco, Blanco Día”. D’A Film Festival Barcelona
Següent“Bruixes, caça de bruixes i dones”, Silvia Federici
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.