Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa (29 d’abril) he tingut ganes de fer una repassada a les millor pelis de dansa o, si més no, les que a mi més m’han agradat o més m’han marcat. La màgia d’aquestes pel·lícules està clarament en la dansa, però també en la música.

TOP 1. Dirty Dancing

És la pel·lícula de dansa per excel·lència i qui no l’hagi vist comet un crim contra la humanitat, perquè és preciosa. La Baby, una adolescent adinerada atrapada en un estiu infernal, s’enamorarà d’en John, un expert professor de ball que li aportarà molt de ritme. Aquesta pel·lícula ha passat als annals del cinema pel mític ball final i el moment en què ell l’agafa i pràcticament la fa volar. Un moment que tota dona (podeu dir-me fleuma si voleu) ha somiat veure reproduït a la realitat. Us deixo el ball final perquè tots esteu desitjant tornar-lo a veure.

 

TOP 2. Espera al último baile (Save the last dance) 

No sé quantes vegades m’he empassat aquesta pel·lícula, però m’encanta i no em canso mai de veure-la. La protagonista és una jove ballarina que perd la seva mare i ha d’anar a viure amb el seu pare. Allà es trobarà envoltada d’una comunitat afroamericana i passarà de ballar dansa clàssica a ballar hip-hop. Pel camí s’enamorarà d’un noi negre i junts hauran de lluitar contra els estereotips d’una parella formada per una noia blanca i un noi negre. Com a homenatge a Dirty Dancing, la pel·lícula (ho diu el títol) compta amb un final apoteòsic.

 

TOP 3. El lado bueno de las cosas 

Aquesta és una de les meves pel·lícules preferides. En aquesta pel·lícula la dansa al final acaba sent una excusa i no és el tema central, però us la recomano moltíssim. Tenim dos personatges desgarrats per la vida que viuen en una amargor constant. Tos dos xocaran, es faran amics i s’apuntaran a un concurs de ball. Us haig de dir que l’he vist més de 15 cops i que fins i tot em sé alguns diàlegs. No puc desaprofitar l’oportunitat per recomanar-vos-la.

Anterior‘Heather, absolutament ella’, de Matthew Weiner
SegüentNo sabes lo que me cuesta escribir esto, Olivia Rueda
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.