Sinopsi

La Heather és una adolescent atractiva, empàtica i de família benestant que viu a Manhattan gràcies als esforços dels seus pares per aconseguir per als seus fills una vida idíl·lica o, si més no, millor que la seva. En Bobby, en canvi, no ho ha tingut fàcil a la vida i pateix les conseqüències d’haver tingut una família desestructurada, envoltada de drogues, violenta i marginal. Quan el jove es topa amb la familia Breakstone, la vida de tots plegats comença a trontollar, de manera que al final ja res serà com abans. O si?

 

Matthew Weiner, creador de Mad Men, mostra en aquesta obra les vessants més obscures de les persones, les diferències entre les classes socials, el poder, l’avarícia, la protecció, el desig i l’atracció.

Al meu parer… 

La traducció al català d’aquesta novel·la l’he trobada mancada de rigor. He tingut l’oportunitat de llegir-ne alguns fragments en castellà i millora al 100%, ja que la lectura esdevé més entenedora i, per tant, més agradable. De totes maneres, sóc conscient que caldria veure la versió original per fer-ne una valoració més acurada.

En general, diria que és un llibre fàcil de llegir, ràpid i planer. Si bé és cert que potser esdevé un xic precipitat i de final sobtat. Qui sap si és una estratègia de l’autor per tal que el lector es formuli una idea de com seran les vides dels personatges a partir de llavors…

Un altre punt a favor del llibre és el tractament dels personatges. En primer lloc, destacaria com els personatges mostren la seva realitat social a través de les seves conductes. Algunes d’aquestes conductes seran inofensives però seductores, com és el cas de la Heather. D’altres, en canvi, seran obsessives i protectores com en el cas dels seus pares.

El personatge d’en Bobby, malgrat em crea una repulsa i un rebuig desmesurats, és el reflex d’una infància turmentada per una família desestructurada, violenta i drogoaddicta, que va forjant la personalitat i el caràcter d’un futur depredador sexual fred i calculador.

També es pot veure en els personatges aquell ying-yang que portem dins. No tothom és bo o dolent al cent per cent i dins d’una persona sempre hi ha una part fosca dins i una altra que desprèn llum. Això ho reflecteixen perfectament en Mark Breakstone (el pare de la Heather) i en Bobby en les seves decisions.

Un fragment…

La mare i el nòvio passaven la major part del temps a les fosques perquè tots els llums eren al dormitori on intentaven  fer créixer marihuana. L’antiga habitació del Bobby estaba tal com l’havia deixada, la diferencia era que ara hi dormien ells i el van deixar recuperar-la una temporada sense lloguer fins que va començar a cobrar l’ajut.

AnteriorTEATRE ETC. Mal Martínez. Humor i hòsties
SegüentTOP 3. Pelis de dansa
Avatar photo
Auxiliar de veterinaria i estilista canina de professió, estudiant d’història de l’art i mare a temps complert. M’apassiona la lectura, viatjar per conèixer món, la música, el teatre i tot el que tingui a veure amb els animals. Sempre porto un llibre a sobre i no puc evitar la temptació d’entrar en biblioteques d’arreu. Em caracteritza la sinceritat, l’espontaneïtat i l’alegria.