Ser dona té moltes coses positives, però de vegades es fa difícil. Hi ha dies en què estàs fins al cony de tot i més. Un dia d’aquests vaig acabar fins al cony de veure a Twitter comentaris de “senyoros” criticant la decisió del govern de baixar l’IVA dels productes d’higiene femenina, una demanda històrica. Aquesta és una de tantes. I és que si no és per una cosa és per una altra, perquè el patriarcat ens aixafa (o si més no ho intenta) dia sí dia també.

La Vanessa, l’autora d’aquest llibre, com totes nosaltres, també té motius per estar fins al cony de tot plegat, i per això els versa en aquest llibre tractant temes com la menstruació, tots els ungüents i productes innecessaris que la indústria inventa per a la nostra vulva, l’assetjament que rebem per part d’alguns homes, la pressió social d’haver de ser mare, els antiquats cànons de bellesa que només generen complexes… Res de nou, oi? Doncs no. A “Todas las cosas que nos tienen hasta el coño” no descobrireu la sopa d’all, perquè el que tracta l’autora no és nou, però és un llibre que va bé per desfogar-se, per veure que no som les úniques que estem fins al cony i per recordar-nos que s’han de visibilitzar tots aquests temes.

Tot i no ser innovador pel que fa al contingut, l’autora aporta a aquest llibre un aire divertit, fresc i amè. Les pàgines roses i vermelles intercalades donen vida aquest llibre que podria ser molt amarg si ens parem a pensar en totes la merda que hem de suportar. Per altra banda, la combinació de les reflexions personals amb les experiències narrades des del punt de vista d’altres dones aporten dinamisme. La cirereta la posen les capsetes per què tu hi posis tot allò que et té fins al cony. Finalment, tot plegat està regat amb un llenguatge planer i molt “salero”.

I ja per acabar, perquè a aquestes alçades potser ja esteu fins al cony de llegir, us deixo 5 frases del llibre que m’han encantat:

¿Sabías que a lo largo de tu vida pasarás una mediade 500 ciclos menstruales? Es decir, 2500 días con la regla.

Te voy a contar un secreto: la talla media de las mujeres en Europa está entre la 42 y la 44.

¿Sois conscientes de la cantidad de productos que intentan convencernos de que nuestro cuerpo no es correcto?

Se estima que en torno a la segunda semana de noviembre las mujeres en España dejamos de cobrar.

Menos darle vueltas al coco y más hacer lo que te salga del coño.

 

Agradarà a…

A tothom que estigui fins al cony i (per què no?) als homes que vulguin acostar-se a la realitat femenina.

No agradarà a…

A qui busqui un assaig seriós, científic, rigorós, farcit de dades… Podríem dir que es tracta d’un un llibre gamberro.

 

Portada

AnteriorAnnie Ernaux, Premi Nobel de Literatura
SegüentCINECLUB VIC. Què veiem quan mirem cap al cel?
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.