Fitxa tècnica

Autor: Aiya Kyu

Títol: The rising of the Shield Hero

Editorial: Ivrea

The rising of the Shield Hero és una història que va néixer amb format de novel·la web, escrita per Yusagi Aneko i il·lustrada per Seira Minami. Més endavant, va ser adaptada al manga per Aiya Kyu i també està disponible en forma d’animació.

Sinopsi

Kyu ens narra la història de quatre herois que són invocats en un món de fantasia per lluitar contra els monstres que apareixen durant les catàstrofes. El protagonista, en Naofumi, és un otaku encarnat en l’heroi de l’escut, el més dèbil i menyspreat dels quatre. Només d’arribar, serà víctima d’una conspiració per desacreditar-lo que acabarà amb els seus aliats, recursos i sent odiat per tots els habitants del país. En Naofumi haurà de buscar l’ajuda de la púrria de la societat, un traficant d’esclaus, que li vendrà a la seva primera companya, una noia semi-humana. Amb l’ajuda de la Raphtalia i les altres companyes, haurà d’encarar-se a la reialesa, a l’església i, fins i tot, a la resta d’herois per tal de sobreviure i aprendre a combatre abans de l’arribada de la següent catàstrofe.

Tot i que The rising of the Shield Hero és un manga d’aventures amb una premissa simple i àmpliament explotada, té molt de pes el component emotiu. Un dels pilars fonamentals de la història són la força d’autosuperació i la recerca de l’amistat en les condicions més adverses. Malgrat ser una història més fosca i adulta que les obres similars, també hi ha grans dosis d’acció i humor, barrejades amb crítica social. Els personatges principals estan molt ben trobats; les companyes que acabarà trobant el Naofumi són tan entranyables que acabaran gairebé eclipsant el protagonista. Per altra banda, els altres tres herois representen un clixé i també una crítica als personatges típics d’aquest gènere.

Agradarà a…

A qui vulgui viure una aventura diferent, carregada de tendresa, frustració i també acció. Una crítica contra l’assetjament barrejada amb una gran força de voluntat i superació.

No agradarà a…

A qui no l’atregui el gènere anomenat isekai, terme que es fa servir per definir les històries de fantasia en què una persona normal és transportada a un món alternatiu, habitualment inspirat en els videojocs.

 

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentCrítica de “Rent-a-pal”. Festival de Sitges 2020
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.