Sugoi, japonés para viajeros és una guia il·lustrada per conèixer una mica l’idioma japonès i les tradicions d’aquest país oriental. L’autor, Takeshi Hirano, és professor de japonès especialitzat en l’ensenyança de l’idioma a estrangers. És Ruth Martínez, la il·lustradora, qui fa brillar aquesta guia amb els seus dibuixos simpàtics i a tot color. Una guineu i un os rentador molt simpàtics ens acompanyaran per descobrir alguns dels misteris del país del sol naixent.

L’objectiu del llibre és ser una eina pràctica per al turista que vol preparar un viatge al Japó i iniciar-nos de passada a la llengua japonesa. Per una banda, trobarem la típica informació d’una guia de viatges: el clima, la moneda, el transport… però presentada en forma d’esquemes i dibuixos entranyables. A més, però, el què fa tan especial aquesta obra és la presència de curiositats, recomanacions de comportament en forma de vinyetes, il·lustracions sobre les tradicions japoneses amb tota mena de detall: tant podem trobar instruccions per realitzar rituals religiosos als temples, un esquema de com és un ryokan (una casa tradicional), els tipus de bonsais, la classificació del sake (alcohol fet d’arròs), les parts d’un kimono o instruccions per utilitzar els vàters intel·ligents amb música i rajolins d’aigua.

Per si no tinguéssim prou informació, el llibre fa una introducció a la llengua japonesa, els seus alfabets i vocabulari bàsic. La major part de la guia està en castellà, però també inclou paraules i frases útils en japonès, amb kanjis i transcrites al nostre alfabet per poder-ho llegir directament.

Si el vostre futur passa per un viatge al Japó o si voleu conèixer el país de forma molt amena, sens dubte gaudireu de tot el que us pot oferir aquesta guia.

 

Imatge de tawatchai07 a Freepik

AnteriorCrítica de ‘Ride On’, de Larry Yang
SegüentCrítica de ‘The Killer’, de Choi Jae-Hun
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.