Quan parlem de directors de cinema, acostumem a parlar de les seves pel·lícules i, sovint, ens oblidem d’ells com a persones. Jo, que soc d’esperit xafarder, no puc evitar preguntar-me com són aquestes persones molt més enllà de la seva feina i els resultats d’aquesta, i és per això que he anat més enllà d’ET, Encuentros en la tercera fase, Munich, La lista de Schindler, Tiburón… i m’he endinsat en aquell Spielberg més humà. Qui hi ha realment darrere d’aquestes pel·lícules?

#1 – Marcat de per vida

Una de les coses que més ha marcat Steven Spielberg és el divorci dels seus pares el 1965. També el va marcar el fort antisemitisme dels seus veïns de Saratoga (Califòrnia). Ell mateix diu que li van trencar el nas dues vegades.

#2 – Divertit o excèntric?

Sembla que és un home molt bromista. El Halloween de 1981 es va presentar al rodatge d’ET vestit de dona i va treballar tota l’estona amb la disfressa posada.

#3 – Mr. Fòbia

Pel que sembla, el director té incomptables fòbies. Les més destacades són la seva por a les alçades, a les serps i un gran respecte pel mar obert. Està clar que no podria ser Indiana Jones.

#4 – Un home amb memòria

La seva primera feina al món del cine va ser de becari a la Universal. No cobrava i treballava els caps de setmana. De seguida que va poder va decidir que no rodaria els caps de setmana.

#5 – Aprofitant totes les oportunitats

Un dia es va emportar dels estudis d’Universal un llibre que va trobar en un despatx. El títol del llibre? Tiburón. I patapam! Ja tenim pel·lícula.

#6 – Amb molta autoestima

I parlant de Tiburón… El jove Spielberg estava convençut que el nominarien a l’Oscar per Tiburón, i és per això que va fer anar un equip de rodatge al seu despatx per filmar la trucada de l’acadèmia. Una trucada que no va arribar fins l’any 1977 per Encuentros en la tercera fase.

#7 – Perfeccionista

I qui diu perfeccionista diu torracollons! John Williams va haver de compondre 300 melodies per al film Encuentros en la tercera fase abans que el director es quedés amb el tema definitiu. Tot i així, van tenir una gran relació professional, ja que el compositor ha fet la música de moltes de les seves pel·lícules.

#8 – Un geni que també necessita inspiració

Pel que sembla, per tenir bones idees, la música que l’inspira és el James Bon Theme de John Barry. De James Bond. De fet, és prou sabut, que somniava dirigir una pel·lícula de James Bond.

#09 Obstinat

Se li va posar entre cella i cella que Will Smith protagonitzés Men in Black. Com que l’actor es va resistir, Spielberg el va anar a buscar amb helicòpter per parlar-ne.

#10 – Molt amic dels seus amics

Tot i que la seva relació no va començar amb gaire bon preu, Spielberg i el gran Stanley Kubrick van tenir una gran amistat. Tan bona, que mentre preparava Inteligencia Artificial, van estar parlant durant 9 hores!

AnteriorAquest divendres 24 de maig als cinemes…
SegüentCICLE GAUDÍ. Un amor
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.