Pocs dies abans que s’estrenés la tercera temporada de Stranger Things, Columna em va sorprendre fent-me arribar el llibre Stranger Things: Tenebres a la ciutat, el segon llibre que té com a fil conductor la sèrie creada pels germans Duffer.

Sinopsi

Si el primer, Stranger Things: Ments perilloses, era una preqüela en què se’ns explicava la història de la mare de l’Eleven (no em surt dir-li “Onze” perquè he vist tota la sèrie en versió original) i com va comencar tot plegat, en aquesta ocasió podriem situar aquest llibre (cronològicament parlant) entre la segona i la tercera temporada. En Hopper ha adoptat l’Eleven i viuen junts a Hawkins. Al llarg del llibre, en Hooper li explicarà l’últim cas que va resoldre quan era Inspector d’homicidis a Nova York. Així doncs, coneixerem el passat d’en Hopper abans de torna-se’n cap a Hawkins i esdevenir policia local. Pel que fa al cas, la policia de Nova York ha de capturar un assassí en sèrie que mata amb un ritual molt particular i alhora haurà d’enfrontar-se a una mena d’organització o secta amb males intencions.

Al meu parer…

Per una banda, tenim el cas que en Hopper va resoldre, i per l’altra, el que provoca que aquesta història s’exliqui, és a dir, el fet que en Hopper li expliqui a l’Eleven. En el primer cas, es tractaria d’una novel·la policíaca “normaleta”. En el segon cas, com que es traca del fil conductor de la història, no aporta massa res a la trama en si mateixa, de manera que si en comptes d’en Hopper i l’Eleven es tractés d’uns altres personatges, no canviaria res.

No és un llibre que estigui mal escrit, ni molt menys, però Stranger Things és la marca o l’excusa per treure un llibre i no l’eix cenrtal. El primer llibr  em va semblar que sí que aportava alguna cosa a la ficció que va néixer a partir de la sèrie i s’ens permet ampliar i fer créixer aquest univers. En aquest cas, la no aporta gran cosa a la sèrie en el seu conjunt, sinó que tan sols ens permet conèixer millor en Hopper.

Agradarà a…

Als que no es perden cap història que tingui a veure amb Stranger Things i vulguin saber més sobre en Hopper, un personatge a qui tots hem agafat en més estima arran de la3a temporada.

No agardarà a…

Als que busquin resoldre incògnites i preguntes. Tampoc agradarà alsmés crítics amb els prodcutes literaris que es creen a partir de sèries o pel·lícules.

Anterior‘Stranger Things 3’, els nens es fan grans
Següent‘Érase una vez en Hollywood’
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.