Quan el rei Midas de Hollywood mou fitxa, cal parar màquines, agafar la cadira que ens quedi més a prop i escoltar el que ens hagi de dir molt atentament, i és que fa temps que no sabem res de Steven Spielberg, i com a bons amants del setè art, és motiu de satisfacció tenir notícies d’un dels millors directors de la història.

Però aquest cop, amics meus, la cosa no va de pantalles grans, sinó de televisors, ja que Spielberg sembla que també es vol apuntar a la moda de les sèries. I per si no tinguéssim prou feina amb Netflix, Amazon, HBO, Movistar+ i Filmin, el fundador de la plataforma per a mòbils Quibi, Jeffrey Katzenberg, ha enunciat que el director està escrivint una sèrie de terror que constarà de deu o dotze episodis d’entre set i deu minuts i, agafeu-vos fort, només es podrà veure a partir de les dotze de la nit. El mateix Spielberg va ser qui va proposar el projecte a Katzenberg i, segons les seves paraules, “serà una història aterradora”. Ara per ara, el projecte porta el nom de Spielberg’s After Dark i encara no hi ha data d’estrena.

Semblava que tot estava inventat en el món de la televisió, però pel que es veu, encara hi ha algú a qui se li ocorren noves formes originals de crear productes encara que sigui a altres hores de la nit.

Tots recordem les pel·lícules d’Steven Spielberg, i estarem d’acord que el gènere de terror ha set una temàtica que no ha abordat en gaires ocasions. Però sí que m’atreviria a dir que una bona part de la seva filmografia s’ha vist influenciada per aquest gènere, ja que en els seus inicis Spielberg semblava tenir força interès per les pel·lícules de terror i de misteri.

El 1971 va estrenar per la televisió El diablo sobre ruedas, una peça imprescindible pels amants del terror i una road movie impecable carregada de suspens i talent. Un any més tard, tornaria a estrenar per la televisió un nou film de terror, Something Evil, on els fenòmens paranormals i els dimonis serien els principals protagonistes. I ja el 1975, rodaria el clàssic de culte Tiburón, film que rebria tres premis Oscar a Millor banda sonora, Millor so i Millor muntatge i que també estaria nominada a Millor pel·lícula.

Haurem d’estar ben atents per tal de no perdre’ns res del que ens pugui oferir el director de Cincinnati, ja que de ben segur no deixarà indiferent a ningú. I pels que us aixequeu d’hora al matí o no us agrada a anar dormir gaire tard, què carai!, quan arribi el dia feu un esforç, que és Spielberg.

AnteriorEl Dia D al cinema (part 1)
SegüentCrítica de ‘American Animals’
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.