Ja sabeu que cada any, per Sant Jordi, editem una revista en paper. Per un dia, fem el salt del digital al paper amb l’objectiu d’arribar al públic de forma analògica i per recaptar fons que ens permetin finançar el nostre projecte.

Cada any triem un tema d’interès que marca tant la portada com les primeres pàgines de la publicació, i és per això que enguany està dedicada a Alícia al País de les Meravelles. A l’interior hi trobareu no només articles sobre l’obra de Carroll, sinó també altres articles relacionats amb la literatura, el cinema i les sèries. Destaquen la portada i la contraportada, il·lustrades per Xevidom especialment per a l’ocasió, i les entrevistes al manlleuenc Eudald Valdi i a l’escriptor Martí Gironell.

Però per si això no fos prou, els amics de Parramon ens han cedit 20 caixes d’Alícia al País de les Meravelles per sortejar-les entre els nostres lectors. En sortejarem 5 a casa una de les nostres xarxes socials (5 a Facebook, 5 a Twitter i 5 a Instagram).

Participa a Facebook! Participa a Instagram! Participa a Twitter!

Cinc més seran sortejades a través de Ràdio Manlleu entre els oients que enviïn una nota de veu amb una recomanació al WhatsApp de la ràdio (608 15 03 09) i entre els assistents al programa especial Sant Jordi del 23 d’abril als Jardins de Can Puget (podeu reservar la vostra entrada aquí).

Una Alícia interactiva

Alícia al país de les meravelles és un dels clàssics més destacats de la història de la literatura i m’atreviria a dir que una de les més adaptades tant per la literatura com pel cinema, però d’això ja us en parlarem a la nostra revista en paper d’aquest any.

El món de l’Alícia es posa potes enlaire quan el Conill Blanc passa corrent davant seu. La noia, encuriosida per un conill que fa tard, el segueix fins un cau que la precipia a un món d’allò més rocamolesc. Totes les adaptacions d’Alícia comencen així, de manera que la diferencia sol estar no només en l’adaptació del text de Carroll, sinó també en l’estètica que l’envolta. I és aquest aspecte en què destaca l’adaptació d’Alícia de Parramón Ediciones, ja que no només ens ofereix una exquisiada adaptació del text, sinó que també estan acompanyades per unes il·lustracions molt treballades. Però per si això no prou, la capsa que conté l’adaptació, a més conté uns magnífics stickers, un mapa màgic i unes ulleres 3D. Heu llegit bé: 3D!

Per fer servir les ulles 3D cal descarregar una app disponible per a iOS i Android molt intuïtiva i fàcil d’utilitzar. Després d’haver-les provat, crec que permetran a petits i grans gaudir d’aquest clàssic des d’una òptica diferent que els portarà a ajudar el Conill Blanc a recuperar el seu veluós objecte màgic desbloquejant minijocs i puzles sorprenents per continuar avançant en la història.

Tot plegat, una caixa plena de màgia i amb una història clàssica i atemporal adaptada i enriquida amb les noves tecnologies que entretindrà els lectors d’ahir i d’avui.

AnteriorPorra dels Oscars 2021
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.