S’ha acabat el joc

1772
Hunger games set
HungerGamesMovie.org

L’any 2012 va arribar als nostres cinemes la primera entrega de la saga d’Els Jocs de la Fam, amb un planter d’actors entre els quals hi havia la guanyadora de l’Oscar Jennifer Lawrence, Donald Sutherland, Woody Harrelson i Lenny Kravitz entre altres. Va ser una molt bona adaptació de la novel·la homònima. Alguns van criticar la similitud amb el triangle amorós de Crepuscle, però als Jocs de la Fam la trama amorosa queda relegada a un segon lloc  per donar importància al personatge femení Katniss, interpretat meravellosament per Jennifer Lawrence, i per la trama politico-social de Panem.

En flames va arribar un any més tard amb el canvi de Gary Ross (el director de la primera) per Francis Lawrence. Aquest canvi va ser profitós per a la saga, ja que aquesta segona pel·lícula va resultar molt més compacta i millor a nivell artístic i tècnic, i el ritme del film aconsegueix que els 146 minuts de durada es facin curts. Tot i centrar-se molt més en l’absoluta protagonista del film, la trama torna a tractar profundament problemes socials reflectint-los amb una estètica una mica més fosca, avançant els temps obscurs que estan per ocórrer. Les interpretacions d’aquesta segona pel·lícula tornen a ser genials per part de Jennifer Lawrence, d’un sorprenent Lenny Kravitz i també del ja difunt Philip Seymour Hoffman, que va rodar pràcticament totes les seves parts (gairebé un 90%) a la tercera i quarta entrega.

Tal i com ja va passar amb les entregues cinematogràfiques de Harry Potter i les Relíquies de la Mort i amb Crepuscle: A trenc d’Alba, Els jocs de la fam: L’ocell de la revolta estarà dividida en 2 parts, la primera de les quals arribarà als nostres cinemes el 21 de novembre. Aquestes dues últimes pel·lícules, dirigides per Francis Lawrence, es van rodar seguides durant 10 mesos de rodatge (una barbaritat), en una producció que ronda els 250 milions de dòlars; una superproducció.

Les pel·lícules han aconseguit una bona acollida de la crítica (encara que molts van comparar la trama amb el film de culte Battle Royale) i encara millor acollida del públic, ja que la primera va recaptar 691 milions de dòlars i la segona pel·lícula,  amb un pressupost de 130 milions de dòlars,  en va recaptar gairebé 862 milions.

Adai Santamaria

AnteriorAny Vinyoli
Següent1984, George Orwell
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.