Any Vinyoli

1659

Aquest any es commemora el centenari del naixement de Joan Vinyoli, poeta català nascut a Barcelona l’any 1914, on també va morir-hi el 1984. Per aquest motiu, el món català de les lletres ha organitzat un conjunt d’actes que podeu seguir a: www.vinyoli.cat

Què us sembla, però, si us expliquem quatre notes sobre ell?

La seva infantesa va ser molt dura perquè la seva família va passar per dificultats econòmiques, de manera que la seva formació fou autodidacta. Malgrat les dificultats, va cultivar la vocació poètica que portava dins, tot i que els seus inicis són irregulars i vacil·lants.

Pel que fa a la seva poesia, podem dir que els seus poemes són una manera de trobar-se a un mateix i conèixer més la nostra essència, la qual cosa, al seu torn, és una manera de realitzar-se espiritualment. És una poesia realista i amb un to moralista fortament influïda per R.M Rilke, Hölderlin, Rimbaud i Shakespeare.

 

Ara que ja sabeu quatre pinzellades sobre Vinyoli, us recomanem aquesta web on podeu trobar alguns dels seus poemes il·lustrats amb unes fotografies magnífiques.

http://joanvinyoli.wordpress.com/

 

 

Sovint, sovint, com per la dreta escala

d’un campanar, fosca i en runes,

pujo cercant la inaccessible llum;

ple de fatiga dono voltes,

palpant els murs en la tenebra espessa,

graó rera graó. […]

J.Vinyoli

AnteriorNadius digitals
SegüentS’ha acabat el joc