Señores dragones: los Ardelean és la primera novel·la de Muntsa Comellas i està ediatada per Ediciones Atlantis. És una novel·la de temàtica fantàstica però ambientada a casa nostra, de manera que recorrerem la ciutat de Barcelona i arribarem fins als Pirineus de Lleida.

Sinopsi

La Daniela està vivint un moment horrible en la seva vida (una separació amb infidelitat inclosa, l’acomiadament de la feina…) però tot canvia quan un advocat li comunica que ha rebut tota l’herència del seu avi, el qual no ha arribat a conèixer. Per tal de reclamar-la, haurà d’assistir al seu enterrament en l’antiga mansió familiar. La protagonista ho haurà de deixar tot per desplaçar-se a un indret remot del Pirineu lleidatà i conèixer la família Ardelean, posseïdors d’uns secrets increïbles. La Daniela no ho tindrà fàcil per prendre possessió de l’herència i introduir-se en l’exclusiu món dels Ardelean. A més, s’haurà d’enfrontar a una terrible amenaça contra la humanitat de la qual ningú en té gaire informació: el despertar dels dracs.

Al meu parer…

Tot i que es nota en l’estil literari que l’escriptora no és experta, recomano que li doneu una oportunitat a la novel·la, ja que la trama enganxa i es llegeix de manera ràpida i lleugera. La Daniela és una protagonista molt ben dissenyada i, personalment, m’encanta el seu optimisme. Al principi, la història pot semblar simple però aviat tot es complica pel fet que sorgeixen aliances i traïcions entre els personatges, la qual cosa farà que es capgiri la situació en un moment. En conjunt, l’escriptora ha fet una bona feina i esperem que la continuï perquè el final és molt obert…

Agradarà a…

Als amants de les aventures fantàstiques i els dracs. També el recomanaria a qualsevol lector que vulgui iniciar-se en aquesta temàtica, ja que partim d’un escenari molt realista on, a poc a poc, anem descobrint un món màgic amagat que acabarà col·lidint amb la realitat.

No agradarà a…

Als que esperin una novel·la fantàstica centrada en embolics amorosos adolescents, premissa que últimament sembla eclipsar tot el gènere fantàstic en si mateix.

AnteriorOrson Welles pòstum
Següent‘El clan de Sa Ràpita’, Montserrat Espallargas
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.