Una profe apassionada està sempre a la caça de recursos per a l’aula, així que no puc mirar cap a una altra banda quan trobo llibres sobre romans i, a més, a bon preu. Aquest primer volum de la col·lecció Història per a nens d’Edicions del Pirata em va caure a les mans a La Rambla Vila del Llibre i la veritat és que ja tinc ganes de fer-me amb el segon volum sobre els vikings, i encara més ganes que arribi el tercer, com no podia ser d’altra manera, sobre els grecs.

L’editorial el recomana a partir de 10 anys. Aquí algú em podria dir que els meus alumnes ja no són tan nens… I és veritat, perquè acostumo a explicar història de Roma a quart d’ESO i al batxillerat. Tot i això, aquest llibre podria llegir-lo qualsevol dels meus alumnes, ja que conté grosso modo (algun llatinisme havia de caure en aquest article) tot el que expliquem a la ESO i al batxillerat. Que ho expliquem amb un altre vocabulari i més àmpliament en alguns punts, també és cert. Sigui quina sigui l’edat del lector, em sembla una bona guia de tot allò que s’hauria de saber sobre els romans per caminar per la vida.

El llibre està dividit, per colors, en tres blocs: monarquia, República i Imperi, els tres grans períodes en què tradicionalment dividim la història de Roma. Cada bloc, al seu torn, narra els esdeveniments i personatges més destacats de cada època, així com aspectes remarcables de l’estructura social, política, religiosa i econòmica de la vida dels romans. El text, amb un llenguatge molt bàsic i accessible, està acompanyat d’unes il·lustracions amb molt de carisma que no només il·lustren allò que diu el text, sinó que també l’amenitzen gràcies a un recurrent to satíric.

Sens dubte, vaig de cap a pel segon volum!

Agradarà a…

Pel que fa als adults, agradarà als amants de la història i els còmics que busquin un llibre no massa tècnic i sense pretensions. Entre el públic més jove, triomfarà entre els nens curiosos de mena.

No agradarà a…

A aquells que busquin un manual d’història de Roma. És un llibre complet, però per a la canalla. No agradarà a aquells infants que busquin una trama argumental, capítols… no és una novel·la!

 

Imatge de vecstock a Freepik

AnteriorAquest divendres 14 de juliol als cinemes…
SegüentAquest divendres 21 de juliol als cinemes…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.