Zygmunt Bauman és un dels sociòlegs més importants del nostre segle, i tot i que la seva trajectòria professional ha estat molt seguida pels mitjans de comunicació, recentment s’ha parlat molt d’ell pel fet que va morir a principis d’any.

El seu objecte d’estudi va ser el concepte de modernitat i postmodernitat. Se’l coneix especialment per encunyar el terme “modernitat líquida”, un concepte que va utilitzar per definir el canvi d’era i la revolució social i cultural que han suposat els segles XX i XXI. L’adjectiu “líquid” és una metàfora per referir-se a estructures que han deixat de ser sòlides.

En aquest llibre els lectors es trobaran amb algunes de les reflexions sobre el món líquid sobre els quals es fonamenta el sistema filosòfic de Bauman. Sens dubte és un pas introductori indispensable per introduir-se en el sistema i en la lectura de Bauman. Us deixo amb algunes frases de Bauman per tal que feu boca i reflexioneu una mica sobre el món que us envolta.

La vida social ya se ha transformado en una vida electrónica o cibervida.
Con nuestro “culto a la satisfacción inmediata”, muchos de nosotros “hemos perdido la capacidad de esperar”
En la actualidad, la depresión es la enfermedad psicológica más común. Acosa a un número creciente de persones englobadas bajo el nombre colectivo de “precariado”, un término acuñado a partir del concepto “precariedad”, que denota precisamente incertidumbre existencial.
La vida líquida significa un autoescrutinio, una autocrítica y una autocensura constantes. La vida líquida se alimenta de la insatisfacción del yo consigo mismo.
Uno nunca puede estar seguro de lo que debe hacer y jamás tendrá la certeza de que ha hecho lo correcto.
AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentLa vida no es bella, del profesor Fernando Blázquez
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.