Divendres 22 de març, a les 19:00h, l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu acollirà la presentació del llibre Serrat, la música d’una vida, del manlleuenc Jaume Collell i editat per Rosa dels vents. 

L’acte, organitzat per la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, consistirà en una conversa, amb cançons i piano, entre l’autor Jaume Collell i l’actor Xavier Boada. 

 

De nen, Serrat escolta les tonades de la ràdio i les coples que li canta la mare mentre cuina. Al Paral·lel hi descobreix els cançoners de moda i el fascinen les sarsueles i els cuplets. Amb la guitarra que li regala el pare, comença a compondre cançons. Compra el primer tocadiscos a terminis. S’interessa per la chanson, les melodies italianes, el folk americà i els grups britànics. Li agrada tot: el pop, la música clàssica, el jazz… El sedueixen el flamenc, la cançó tradicional catalana i la música popular sud-americana. Acorda aquests corrents amb el pasdoble, el tango, la rumba, l’havanera i la balada… I amb una personalitat extraordinària -des de l’Ebre, el riu bilingüe que abraça-, basteix un pont de la Mediterrània a l’Atlàntic i permet que els ritmes de contemporanis i avantpassats i les rimes dels poetes arribin a l’ànima d’un públic universal.

 

Imatge de portada

Anterior‘Un, dos, tres, pica paret!”, Luisa Vera
SegüentCICLE GAUDÍ. El mestre que va prometre el mar
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.