Fitxa tècnica

Autor: Jay Kristoff

Títol: Nuncanoche

Editorial: Plaza & Janés

 

 

Sinopsi

Nuncanoche és la primera novel·la de la trilogia Crónicas de Nuncanoche de l’autor Jay Kristoff. Està ambientada en un món fantàstic inspirat en l’època clàssica de l’imperi romà: cònsols, senadors, legionaris, esclaus… i un sistema religiós propi basat en el culte als tres sols.

La novel·la ens narra la història de la Mia Corvere, la filla d’un influent polític que és executat per traïció a la república. Arran d’això, la Mia ha de fugir per conservar la vida, però mai oblidarà l’ofensa, la venjança serà la força que la farà sobreviure. La nena és acollida per un shahiid que l’entrenarà en l’art de l’assassinat perquè pugui entrar a l’Església Roja i convertir-se en una assassina de ple dret. La Mia de seguida s’adonarà que l’escola no és un joc i haurà de mantenir la ment desperta per aconseguir arribar i acabar el curs amb vida.

He de reconèixer que em feia una mica de mandra llegir aquesta novel·la, ja que el tema dels assassins a sou està força explotat. Per sort, vaig començar-la. Una escriptura brillant, unes històries carregades de misteris i girs argumentals, personatges molt carismàtics i una trama que enganxa des del principi. Els diàlegs són enginyosos, sovint carregats d’ironia i sarcasme. Què més es pot demanar? Una novel·la per adults amb acció, sang i també sexe, portats de forma elegant i encaixant mil·limètricament la trama. La Mia no és una noia perfecta, però és apassionada, orgullosa i amb un caràcter fort. Sempre està acompanyada del seu company ombra, el Don Majo, que té l’habilitat d’absorbir els seus dubtes i pors per poder complir amb els seus principis: mai t’encongeixis, mai tinguis por i, sobretot, mai oblidis.

Agradarà a…

Als amants de la novel·la fantàstica amb ganes d’una trama més fosca i adulta. Als que els agradin les sorpreses i vulguin una cosa diferent.

No agradarà a…

Als que pensin que la venjança no és motiu suficient per narrar tota una trilogia. Als que els incomodin les escenes de sang i fetge.

 

Portada

Anterior“Les inseparables”, Simone de Beauvoir
Següent“Somos la leche”, un imprescindible per l’alletament matern
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.