3 dones, 3 homes i 3 assassinats. Així és la història que ofereix l’escriptora sueca Camilla Läckberg a l’obra Mujeres que no perdonan publicada el 2019 i traduïda per l’editorial Planeta en castellà per Claudia Conde.

Tres històries que tenen un mateix fil conductor: el matrimoni i la humiliació que pateixen les dones a causa dels seus marits. La primera protagonista és l’Ingrid, una periodista (ara mestressa de casa) casada amb el director del diari més famós del país, Tommy Steen. La Victòria és una dona russa que va conèixer per internet el seu marit en Malte, un home addicte a l’alcohol que tracta la seva dona d’esclava. I la tercera és la Birgitta, una professora de primària a qui li acaben de diagnosticar càncer, un alliberament comparat amb el terror que viu a casa amb el seu marit Jacob.

L’Ingrid descobreix que el seu marit li és infidel amb una presentadora de televisió vint anys més jove que ells, quan ella ha renunciat la seva professió per ajudar-lo amb la direcció i cuidar a la seva filla. La Victòria sent que viu en una presó dins de casa seva. I la Birggita es planteja com explicar els resultats mèdics, quin futur deixarà als seus fills i si el seu marit la seguirà pegant. Així doncs, les tres comencen a idear 3 plans: 3 maneres per desfer-se dels seus marits i ser lliures.

Aquest llibre és un thriller curt i fàcil de llegir. Una peça fantàstica que permet reflexionar i visibilitzar encara més la campanya del #MeToo. El seu pla no és l’opció ideal, però sí que demostra que encara s’han de canviar moltes coses, i la primera és el pensament masclista, seguit del sistema jurídic i convencional que tenim arreu del món.

Agradarà a…

Als amants del suspens i històries de foscor i enginy. Però també a persones realistes i feministes que volen visibilitzar la violència de gènere.

No agradarà a…

A aquells que busquin la típica novel·la fantàstica i romàntica que acaba amb un final idíl·lic.

 

Portada

Anterior“La casa de foc”, Francesc Serés
SegüentMeravelles de França: “Viatges amb una burra per les Cévennes”, Robert Louis Stevenson
Avatar photo
Em dic Meritxell Dalmau i sóc periodista, especialitzada en cultura. Lletraferida, amant de les arts i de les veus de les persones. Apassionada pel teatre, ja sigui clàssic, modern o contemporani. Em pots trobar en un pati de butaques, en una exposició, en una llibreria o en una cafeteria relatant històries.