Moha, una comèdia sobre la immigració

1950

Aquest passat cap de setmana, la Cia L’ou Cost va pujar a l’escenari de l’Espai ETC de Vic per oferir una comèdia sobre un tema que encara ens resulta un xic incòmode: la immigració.

Seguint la seva línia gesticulatòria -és a dir, sense gairebé utilitzar paraules- en Moha Amazian es va posar a la pell d’un immigrant il·legal que arriba a un país com se sol dir, del primer món. El sol fet de posar un peu a la platja ja li suposa començar a viure experiències típiques i tòpiques relacionades amb els prejudicis que tots nosaltres encara tenim vers aquella persona desconeguda -i més si prové d’una altra “raça”.

Ara bé, no és només en Moha (que també és així com es diu el personatge a l’obra) qui rep tractes discriminatoris basats en els tòpics, sinó que l’obra mostra situacions imparcials i com, en realitat, els prejudicis són cosa de tots, perquè cadascú té els seus models de persona definits i actua condicionat per allò que s’espera de l’altra.

Moha és una comèdia, doncs, per reflexionar i fer-nos adonar de tot allò que podem ser capaços de millorar. I com que és una comèdia, i de les bones, el públic, que va omplir la sala de l’ETC durant les tres representacions, es va fer un tip de riure amb les actuacions no només d’en Moha Amazian, sinó també de l’Albert Solans, la Berta Pagès i en Lluís Bové, que s’anaven tornant els personatges dels diferents equetxos.

Si no heu pogut gaudir d’aquest espectacle al llarg del cap de setmana passat, no patiu, l’ETC ha anunciat una pròrroga per aquest divendres 26 de maig a 2/4 de 10. Això, sí: afanyeu-vos que les entrades segur que volaran! Les podeu comprar directament des de la web de l’ETC.

AnteriorCineclub Vic
SegüentAquest divendres al cinema…