Aquest divendres Martí Gironell acudirà a la Llibreria Muntanya de Llibres per presentar Paraula de jueu, publicada recentment per Columna. Tretze anys després de publicar El pont dels jueus ara el periodista i escriptor n’ha publicat la continuació. L’acte tindrà lloc a les 19.00h.

Paraula de jueu se situa a finals del segle XIV, quan el mestre d’obres Pere Baró rep l’encàrrec de reconstruir el pont de Besalú, aixecat tres-cents anys abans per Prim Llombard. Una riuada l’ha destruït i posa en risc l’expansió i la posició comercial de la ciutat. Un jove jueu, en Kim, descendent dels Llombard, troba la manera de participar a les obres, que s’aturaran per causes que es veurà abocat a investigar. Paraula de jueu és una novel·la que gira al voltant de tres eixos: la reconstrucció del pont, la rivalitat entre les comunitats jueva i cristiana i la importància del llibre i la paraula en la cultura jueva.

Martí Gironell és precisament de Besalú. Ha treballat a diversos mitjans de comunicació i a hores d’ara col·labora a El Punt Avui, La República, Enderrock i L’illa dels Llibres. A banda de El pont dels jueus també ha publicat La venjança del bandoler (Premi Nestor Lujan de Novel·la Històrica el 2008), L’arqueòlegL’últim abat i El primer heroi. El 2018 va guanyar el Premi Ramon Llull amb La força d’un destíEl pont dels jueus s’ha convertit amb els anys en un long-seller superant els cent mil exemplars venuts.


AnteriorCròniques pandèmiques II: una estranya incursió al 68 SSIFF
SegüentCròniques pandèmiques III: una estranya incursió al 68 SSIFF
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.