El jurat  format per Rosa Cabré, Antoni Pladevall, Genís Sinca, Àlex Susanna i Glòria Gasch, ha decidit atorgar el premi Nadal a Guillermo Martínez per Los crímenes de Alicia. Martinez és original de Buenos aire, i a part d’escriptor, també és matemàtic. És llicenciat en matemàtiques a Oxford i, a més, en l’àmbit narratiu ha obtingut diferents premis.

La novel·la guanyadora del premi Nadal és una novel·la policíaca titulada Los crímenes de Alicia. Amb un argument, aparentment clàssic, Martínez ha agafat l’Alícia al País de les Meravelles i l’ha reconvertit. La història gira entorn d’un estudiant de matemàtiques argentí, tal com va fer ell, viatja a Oxford. Allà es troba un cadàver d’una dona gran i el desafiament matemàtic d’un assassí. El llibre ha estat escollit d’entre més de 300 originals que va rebre el premi i s’ha emportat una dotació de 18.000 €.

Pel que fa al premi Josep Pla, ha anat a parar a mans de l’autor català Marc Artigau. La vigília ha estat la guanyadora del guardó. La història la protagonitza en Raimon, un home que escriu contes per a la ràdio i viu amb el seu germà que té problemes psicològics. De sobte, rep l’estrany encàrrec d’una dona que con contractar-lo perquè li escrigui una biografia. Però l’oferta no serà tan innocent com sembla d’entrada.

Artigau és un escriptor i poeta especialitzat en la dramatúrgia, camps en els quals també ha rebut diferents premis. El Josep Pla s’hi ha presentat un total de 32 originals i la dotació del premi és de 6.000 €.

AnteriorGuanyadors als Globus d’Or 2019
SegüentETC TEATRE. Matx d’improvisació
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.