Quan viatjo m’agrada planificar el viatge amb detall, i per això, a més de buscar vols, allotjament al centre i emplaçaments turístics i coses a fer, tinc la mania de localitzar i buscar informació al voltant d’altres àmbits, de manera que em dedico a buscar restaurants vegans, llibreries amb encant, botigues curioses… Tot buscant, he esbrinat que a Cracòvia hi ha la llibreria més antiga d’Europa, la qual cosa m’ha portat a buscar altres llibreries antigues. Si vosaltres, com jo, ja esteu planificant alguna escapada, potser podeu visitar una d’aquestes llibreries.

Llibreria Matras. Cracòvia

Aquesta llibreria situada a la plaça Rynek va néixer el 1610 quan un alemany que vivia a la ciutat va decidir obrir-la. El 1625 la llibreria va tancar les seves portes durant  dos cents anys, però el 1825 va tornar a obrir i des de llavors no ha detingut la seva activitat.

Llibreria Bertrand. Lisboa

Aquesta llibreria, fundada el 1732, es va obrir per primera vegada al barri de Chiado, però després d’un  gran terratrèmol el 1755 es va traslladar al carrer Garrett, el seu actual emplaçament. En l’actualitat, Bertrand s’ha convertit en una macrocadena que compta amb més de 50 llibreries a Portugal.

Llibreria Hatchards. Londres

Hatchards és parada obligatòria a Londres, especialment si ets un dels amants dels llibres. Fundada l’any 1797, aquesta llibreria és el proveïdor de la casa real britànica. La seva oferta és amplíssima i la seva decoració de marcat caràcter anglès li confereixen una personalitat única que s’estén al llargs dels seus cinc pisos.

Llibreria Galignani. París

Giovanni Galignani obre a la París de 1850 no només una llibreria sinó també una sala de lectura en anglès juntament amb un negoci editorialLa primera llibreria anglesa al continent europeu, continua mantenint aquella màgia de llibreria antiga.

Llibreria Hijos de Santiago Rodríguez. Burgos

I no pot faltar la llibreria més antiga d’Espanya. Es tracta de la llibreria Hijos de Santiafgo Rodríguez, la qual va ser fundada el 1850 per Santiago Rodríguez, un jove de només 21 anys. Aquesta llibreria encara continua en funcionament i ja és la cinquena generació la que l’administra amb el mateix amor i la mateixa passió pels llibres.

 

 

AnteriorEspècies del món animal batejades amb noms de famosos
SegüentEl masclisme a Disney. De princeses fleumes a guerreres i somiadores
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.