Fa poc, Amazon Prime va estrenar l’adaptació de la novel·la de Terry Pratchett i Neil Gaiman anomenada Buenos Presagios, un llibre que edita Minotauro. Era un llibre que m’havia deixat molt bon regust de boca i, abans d’embarcar-me en la sèrie, vaig decidir que es mereixia una segona llegida. Ara, amb la memòria fresca, us recomano que li feu lloc a les vostres llistes. De totes maneres, si no us motiva la lectura, podeu anar directament a la fantàstica adaptació de Neil Gaiman i dirigida per Douglas Mackinnon.

Sinopsi

Buenos Presagios és la història d’un àngel, Azirafel, i un dimoni, Crowley. Una convivència d’uns quants mil·lennis a la Terra ha provocat que, malgrat estar en bàndols enfrontats, mantinguin una relació cordial, gairebé podríem dir d’amistat. Els dos protagonistes, que es troben molt còmodes vivint entre els humans, arriben a la conclusió que cap dels dos desitja que arribi l’imminent Apocalipsi i intentaran evitar-ho. Amb aquest objectiu, i sense que els seus superiors ho sàpiguen, seguiran els passos del bebè que haurà de convertir-se en l’Anticrist i iniciar la fi del món.

Al meu parer…

Novel·la d’humor, aventures i molta imaginació. És una magistral combinació d’humor absurd, humor irònic i crítica de la societat humana en general. Es tracta constantment el tema del bé i del mal però no en grans termes filosòfics, sinó en els petits matisos i en les accions quotidianes. Els personatges són entranyables i exagerats: l’Anatema Device és una bruixa moderna que disposa de l’únic llibre de profecies vertader i fiable, escrit per Agnes la Xalada; el Newton Pulsifer és un informàtic frustrat que espatlla tota la tecnologia que cau a les seves mans; el Sargent Shadwell és l’últim membre de l’Exèrcit Caça bruixes… Això sense oblidar-nos del nen que arribarà a ser l’Anticrist i la seva colla d’amics, els quatre genets de l’Apocalipsi i tot el conjunt d’àngels i dimonis.

Agradarà a…

Qui vulgui gaudir d’una bona estona amb l’humor característic de Terry Prattchet. A qui tingui ganes d’explorar la condició humana de forma lleugera i divertida. A qui li agradin les aventures fantàstiques.

No agradarà a…

Qui esperi un tractat filosòfic sobre el bé i el mal. A qui no l’atreguin temes com l’Apocalipsi, les bruixes, els àngels o dimonis.

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentEspècies del món animal batejades amb noms de famosos
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.