Aquest és un conte pels petits de la casa, un conte ple de ciència i de realitat explicades d’una forma amena i divertida. I, per suposat, acompanyat de grans il·lustracions que permetran als més menuts entendre i gaudir de la natura des de dins de casa.

En aquest conte trobem explicada la història vital dels arbres, com neixen, com creixen, com els cauen les fulles, com funciona el seu interior, com es comuniquen entre ells… També ens permetrà conèixer la vida que els envolta, ja que els arbres són llocs on viuen ocells, insectes, petits mamífers… Llocs on molts animals mengen i s’hidraten. En general, els arbres són llocs de vida. I el nostre protagonista un roure (Quercus robur) el consideren un arbre valent; molt robust; savi, ja que ha sentit i viscut moltes històries i noble, perquè acull i dóna casa a molts animals. És un arbre molt típic de la zona mediterrània, majestuós, i tota aquesta majestuositat sortida d’un simple i petit aglà.

És fascinant, com de fàcil expliquen per exemple les capes internes dels arbres, l’escorça exterior, el floema i el xilema… Així doncs, esbrinarem també quines són les seves funcions i quan creixen l’anella de color fosc a l’estiu i la de color clar a la primavera, com aquest petit aglà es pot convertir en un gran arbre. Finalment, podrem descobrir quin és l’arbre més alt del món, quin el més ample, quin el més vell. Tot aquest recorregut dins una bonica història envoltada d’il·lustracions que fan més amenes la lectura.

(C) Freepik

Al llarg de la història s’intercalen llegendes d’arbres del món. Llegendes d’Escòcia, Noruega, Pèrsia… Totes elles ens ressalten la màgia del bosc. I és que els arbres són màgics, i si no, com expliqueu que aconsegueixin a través del sol i el terra fabricar el seu propi aliment? Quina màgia més fantàstica!

El conte ens convida a anar al bosc, a gaudir dels arbres i la natura, però també a respectar-la i ajudar-la. I com l’ajudem? Doncs reciclant la fusta i el paper, plantant arbres i evitant la contaminació. I és que no hi ha millor missatge per acabar el conte que gaudim i cuidem els boscos!

Agradarà a…

Qui vulgui un conte per distreure els petits mentre aprenen sobre la natura. Un conte amb missatge real i ciència amena i divertida.

No agradarà a…

Qui busqui una història clàssica de prínceps i princeses i amor. En aquest conte només trobaran amor per la natura.

Portada

Anterior“Una mort molt dolça”, Simone de Beauvoir
SegüentLa pitjor gala de la història
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.