Avui dia hi ha una clara tendència a crear i publicar contes i llibres infantils dedicats a transmetre valors i amb contingut educatiu. És per això que sempre es posa bé un llibre que serveixi als nens simplement per divertir-se, admirar les il·lustracions, obrir pestanyes, imaginar, emocionar-se… Un llibre per simplement gaudir.

Meritxell Martí i Xavier Salomó ja s’havien aliat per crear La meravellosa i horripilant casa de la iaia, una aventura que ja acumula més de 50.000 exemplars venuts i s’ha traduït a 6 llengües. De ben segur que La misteriosa i sorprenent casa de l’avi també serà tot un èxit.

Aquest llibre és una petita joia, una cucada, perquè cada pàgina hi ha un munt de detalls a observar i pestanyes o solapes que amaguen moltes sorpreses. Des de fora, i tan bon punt ens hi endinsem, la casa de l’avi sembla una taberna marinera, però pàgina a pàgina anirem saltant d’una estança a l’altra, com si d’un videojoc es tractés, per acabar adonant-nos que en aquesta casa res no és el que sembla.

Sens dubte, el millor del llibre són les solapes i pestanyes tan ben integrades que anirem trobant. Un veritable joc que farà les delícies de petits i grans. Personalment crec que tenim les solapes massa associades a llibres per a nadons o nens molt petits, però la veritat és que funcionen a qualsevol edat.

Un altre aspecte a destacar són (com no!) les il·lustracions d’en Xavier Salomó pel seu nivell de detall i per la capacitat de fer-nos sentir l’ambient que es respira a cada escena. Gairebé es pot sentir l’olor que hi fa, la temperatura, el soroll ambiental, la textura dels objectes… la qual cosa no és fàcil. He passat hores admirant tots els detalls i haig de dir que cada cop que l’he obert hi he trobat elements nous, objectes als quals no havia parat atenció. Un pler per als sentits.

Us agradarà si busqueu un conte per viure una gran aventura que faci treballar la imaginació dels més menuts.

 

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Aida Montoya (@aida_montoya_)

AnteriorPRESENTACIÓ. ‘Una vida a les muntanyes’, Abraham Orriols
SegüentCINECLUB VIC. EO
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.