Jerzy Skolimowski // Polònia-Itàlia-Regne Unit, 2022

Producció: Skopia Film, Alien Films
Guió: Jerzy Skolimowski i Ewa Piaskowska
Fotografia: Michal Dymek
Música: Pawel Mykietyn
Muntatge: Agnieszka Glinska
Durada: 1 h 28 min.
Idioma: VO en polac i italià amb subtítols.

 

 

Sinopsi

L’EO és un burro de circ amb una connexió molt especial amb la seva domadora, però una nova llei animalista els obliga a separar-se. A partir d’aquest moment, viurà una odissea voltant per Polònia mostrant les diferents cares del país a través de diversos episodis: un viatge entre boscos, somnis, hooligans, camioners i altres animals.

El veterà realitzador Jerzy Skolimowski ens mostra el món a través de la mirada d’un burro, trobant una sensibilitat sorprenent i emocionant que ens endinsa en un terreny peculiar, al marge de les nostres convencions. Amb una direcció precisa, el director ens proposa un film únic i atrevit que va guanyar el premi especial del jurat a Cannes.

Jerzy Skolimowski

Nascut el 1938 a Lodz. Va estrenar diverses pel·lícules semiautobiogràfiques com Barrier (1966) i Le Départ (1967). El 1970 va estrenar Deep End i va rodar pel·lícules amb producció internacional com The Shout (1978) o Moonlighting (1982). Després de Fredydurke (1991) es dedica a la pintura durant 17 anys. Tornarà amb Cuatro noches con Anna (2008) i Essential Killing (2010). També ha aparegut com a actor en pel·lícules com Antes que anochezca (2000), Promeses de l’Est (2007) o Els vengadors (2012).

Sessió programada conjuntament amb el Museu del Ter de Manlleu. 13a Mostra de Cinema etnogràfic.

Quan?

Dimarts, 7 de noviembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior‘La misteriosa i sorprenent casa de l’avi’, Meritxell Martí i Xavier Salomó
SegüentEn Kieslowski abans del Decàleg
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.