Homes de poder, jueus, la mort d’un rei sense descendència, assaninats, banquers i una crisi econòmica sense precedents a la Barcelona dels segles XIV i XV. Una novel·la amb històries paral·leles que intenta teletransportar-nos a la Catalunya medieval, la qual està plena de costums i trames pròpies dels nostres dies i a les quals estem forçadament avesats. Veurem que la usura, la falta de transparència en els comptes públics, les crisis i la corrupció van més enllà de les fronteres del temps.

Us deixem amb un tastet del què hi trobareu:

“En el fons Jaume, aquesta crisi i aquest col·lapse financer a qui afecta de debò és els més empobrits, els que no tenen cap privilegi i que han de comprar el peix i pagar l’impost corresponent o la cart i la farina i la seva taxa. A més sóc conscient i no em sento gens satisfet de saber que s’ha degollat un canvista sobre la seva taula de canvi i que se’n castiguen d’altres per insolvència, i, quan els compte de clavaria no permeten de moment complir amb les obligacions contractades, no se’ns castiga amb la mateixa mesura.”

AnteriorJurassic World
SegüentRecull de microrelats
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.