Entendre allò que ens passa, saber que no som els únics que ens trobem en aquesta situació o veure que hi ha sortida, sigui com sigui, sempre és alliberador. A aquest punt hi podem arribar de moltes maneres diferents i, com no podia ser d’altra manera, la literatura pot ser un d’aquests camins cap al benestar o, si més no, pot ajudar. Com? Doncs podem recórrer a la col·lecció Emocions de Comanegra, la qual està formada per llibres que ens permeten treballar les emocions i el nostre benestar interior a través de la literatura. Haig de confessar que no la coneixia. L’he descobert gràcies a La corona de les sis pedres, d’Elena Puig Guitart, i fent el xafarder pel catàleg he trobat altres títols interessants que segur acabaran a la meva prestatgeria.

A La corona de les sis pedres hi trobem la Naxen, la filla d’un rei viking que ha de deixar de ser una nena per convertir-se en la futura reina. Però la responsabilitat l’aclapara tant, que sent que no la vol, que no és capaç, que no ho farà bé… I s’amaga. Al seu amagatall, una closca gegant de tortuga hi trobarà l’esperit de la tortuga, la qual la guiarà i li descobrirà, d’una forma màgica, les claus per afrontar aquesta nova vida que se li presenta: la vida adulta. La generositat, el poder de la negociació, la capacitat d’adaptar-se a les circumstàncies són algunes d’aquestes claus que la Naxen i el lector descobriran.

Algú dirà que aquest missatge l’hem sentit moltes vegades. Bé, potser sí, però la manera que té l’autora de presentar-nos-el fa que la lectura esdevingui un viatge preciós per redescobrir aquests sabers que està bé recordar de tant en tant, ja que amb el tràfec del dia a dia, els oblidem. Qui potser no el té tan integrat és el públic més jove. Tot i ser un llibre per a adults, els adolescents també poden gaudir molt d’aquesta història que els interpel·la directament, ja que es troben en un moment en què han de començar a fer-se grans i en què les pors afloren.

M’agradaria afegir que la natura té una gran presència a tota la narració. Recordo que la meva àvia sempre deia que “la natura és sàvia”, i la veritat és que llegint la faula protagonitzada per la Naxen podem dir que observant la natura es pot aprendre molt sobre la vida i els seus secrets. Amb aquesta lectura, podreu sentir la mullena dels salmons, la salabror del mar, la foscor del sotabosc i el tacte de les fulles dels arbres.

Agradarà a…

A qui tingui ganes de fer un viatge fantàstic cap a l’interior.

No agradarà a…

Si no sou capaços de deixar-vos portar per la màgia i si no teniu cep interès a explorar i treballar les vostres emocions.

 

Imagen de v.ivash en Freepik

Anterior“Una història és una pedra llançada al riu”, de Mònica Batet
SegüentAquest divendres 12 de maig als cinemes…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.