La coartada de Lancelot

1794

Després de deixar sortir l’últim sospitós corrent cap a les latrines, has fet entrar en Lancelot. L’acompanya en tot moment el so metàl·lic de la seva armadura. Es mostra ferm i especialment preocupat per explicar-se bé i semblar educat.

Atès que he estat l’últim en cloure la boca davant de tan exquisides postres; lo gust me delitava tots los sentits. Acte seguit, com a bon vassall ligi que pertoca predico solemne haver la corda de la cleda fermada perquè lo bon jan del meu cavall romangués tancat una estona…. Bo i encerta… I tal vegada reclamo el sí,sí, sí! Que de raó no n’hi falta puix que m’he creuat amb Sir. Vito just quan ell sortia de l’escriptorium i un humil servidor, jo,inflat d’un joi i un onor que m’ascendia com un vol d’ocell hi entrava. I li ho juro pel jovent més pur de cor d’aqueixes terres que el Gran Cèsar ni jeia mort, ni jeia viu car en allà no estava! No hi estava ningú… I jo pres de neguit perquè… perquè no apareixia.. No me trobava… Vull dir que no arribava. Ara! Això.. que no arribava lo Cavaller de la Carreta que era lo home amb qui havia quedat per a preparar les lloances i festes per quan lo més preuat Rei Artús vingués… Sí! Vingués aquí.. just.. just demà! Però, calli! Mantingui los llavis prims i cosits i no digui res d’aqueixes paraules que ni los morts han de repetir perquè los cants de glòria i alegria que rebrà lo rei no los coneix! Ja prou que los sentirà venir…

Escolta la coartada de Lancelot:

[td_text_with_title custom_title=”Lancelot”]


És un dels cavallers més famosos de la Taula Rodona, dirigida pel Rei Artús, el qual el considera gairebé com la seva mà dreta. Entre els relats que l’inclouen, un dels més coneguts és el d’El cavaller de la carreta, escrit per Chrétien de Troyes.[/td_text_with_title]

Què en penses? Creus que el cavaller Lancelot ha estat l’assassí de Juli Cèsar? Complia ordres? Quina raó podria tenir per fer-ho? Participa, comenta al web, a les xarxes socials, envia’ns un correu i entra al sorteig de dos llibres.
AnteriorLa coartada de Tarzan
SegüentLa coartada de l’Alícia
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.