Avui no us parlaré d’un sol llibre, sinó de diferents llibres a la vegada. Tots ells tenen un aspecte en comú: volen posar-vos a treballar en la ciència. Així doncs, són llibres per experimentar amb la ciència a casa.

El primer de tots, Ciència per a nens, és un llibre amb experiments de temàtica científica variada aptes per a tota la família. Detalla els materials, els passos i una breu descripció científica del tema tractat. La majoria d’experiments surten correctament seguint el protocol, són visuals i estan ben explicats. En general, és un molt bon llibre per passar una estona i aprendre de manera divertida. Potser, com a inconvenient, cal dir que alguns dels experiments són molt simples.

Continuem amb un altre llibre. Ciencia asombrosa és també un llibre apte per a totes les edats amb moltíssims experiments. En aquest cas, pretén ser molt visual i, en la meva opinió, abusa massa dels dibuixos de manera que de vegades amaguen el contingut i els passos per realitzar l’experiment. Tot i això conté una gran varietat d’experiments.

Finalment, l’últim llibre que analitzarem avui és 84 experimentos de química cotidiana en secundaria, que com el seu propi títol indica, conté multitud d’experiments i està pensat per una edat superior, de manera que ja no és adequat per als més petits. Com a punts forts, cal dir que els experiments tenen molt bona base i els procediments i materials estan molt ben detallats. No és fàcil trobar llibres d’experiments per a  nens més grans i això el fa interessant. Ara bé, té dos inconvenients. El primer és que alguns experiments requereixen materials químics perillosos i més difícils d’obtenir. A més, és poc visual, ja que és en blanc i negre i té poquíssimes imatges, la qual cosa fa que no sigui gens atractiu ni fàcil d’utilitzar.

Tot i que avui n’hem analitzat tres, hi ha moltíssimes opcions diferents per fer experiments a casa. Totes elles volen acostar la ciència a la societat i fer-la atractiva i divertida. Una ciència experimental que ens porta a l’acció. Quin llibre us  ha agradat més?

Agradarà a…

Qui vulgui embrutar-se, posar-se a remenar, aprendre… Ciència per a totes les edats.

No agradarà a…

Qui vulgui un llibre per llegir. Són llibres d’acció!

 

Portada

AnteriorCrítica + Roda de Premsa de “Historias Para No Dormir, T.2”. Festival de Sitges 2022
SegüentCINECLUB VIC. Licorice Pizza
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.