Fitxa tècnica

Licorice Pizza // Paul Thomas Anderson, EUA-Canadà, 2021

Producció: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Focus Features.
Guió: Paul Thomas Anderson.
Fotografia: Paul Thomas Anderson, Michael Bauman.
Música: Jonny Greenwood.
Muntatge: Andy Jurgensen.
Durada: 2 h 13 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols.
Intèrprets: Cooper Hoffman, Alana Haim, Sasha Spielberg.

Vall de San Fernando, Califòrnia, 1973. Aquesta és la història d’Alana Kane (Alana Haim) i Gary Valentine (Cooper Hoffman), de com es coneixen, passen el temps junts i acaben enamorant-se.

Amb més d’una desena de premis i diverses nominacions a l’esquena, el director Paul Thomas Anderson ens porta aquesta peculiar història d’amor prematur adolescent, d’una humanitat brutal, amb unes interpretacions supèrbies i, sens dubte, una de les millors pel·lícules de l’any i també de la seva trajectòria com a realitzador. Amb un to més lluminós que en els seus anteriors treballs, ens ofereix el retrat d’una amistat intensa que s’endinsa en les dificultats del pas a l’edat adulta i d’una història d’amor i rebel·lia explicats d’una forma quasi màgica.

Paul Thomas Anderson

Nascut el 1970 a Califòrnia, és un dels més destacats directors del cinema nord-americà contemporani. El 2004 The Guardian el va situar a la llista dels 40 millors directors de la història. Va debutar amb la celebrada Sidney (1996) i va confirmar el seu talent pel cinema coral, farcit de personatges complexos i demencials a Boogie Nights (1997) i Magnolia (1999). El seu talent i un estil tan personal com inquiet s’ha confirmat amb títols com Punch Drunk Love (2002), Pous d’ambició (2007), The Master (2012) o El fil invisible (2017).

Quan?

Dimarts 31 de gener a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorLa ciència és molt divertida
Següent“El peligro de estar cuerda”, Rosa Montero
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.