Fitxa tècnica

Licorice Pizza // Paul Thomas Anderson, EUA-Canadà, 2021

Producció: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Focus Features.
Guió: Paul Thomas Anderson.
Fotografia: Paul Thomas Anderson, Michael Bauman.
Música: Jonny Greenwood.
Muntatge: Andy Jurgensen.
Durada: 2 h 13 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols.
Intèrprets: Cooper Hoffman, Alana Haim, Sasha Spielberg.

Vall de San Fernando, Califòrnia, 1973. Aquesta és la història d’Alana Kane (Alana Haim) i Gary Valentine (Cooper Hoffman), de com es coneixen, passen el temps junts i acaben enamorant-se.

Amb més d’una desena de premis i diverses nominacions a l’esquena, el director Paul Thomas Anderson ens porta aquesta peculiar història d’amor prematur adolescent, d’una humanitat brutal, amb unes interpretacions supèrbies i, sens dubte, una de les millors pel·lícules de l’any i també de la seva trajectòria com a realitzador. Amb un to més lluminós que en els seus anteriors treballs, ens ofereix el retrat d’una amistat intensa que s’endinsa en les dificultats del pas a l’edat adulta i d’una història d’amor i rebel·lia explicats d’una forma quasi màgica.

Paul Thomas Anderson

Nascut el 1970 a Califòrnia, és un dels més destacats directors del cinema nord-americà contemporani. El 2004 The Guardian el va situar a la llista dels 40 millors directors de la història. Va debutar amb la celebrada Sidney (1996) i va confirmar el seu talent pel cinema coral, farcit de personatges complexos i demencials a Boogie Nights (1997) i Magnolia (1999). El seu talent i un estil tan personal com inquiet s’ha confirmat amb títols com Punch Drunk Love (2002), Pous d’ambició (2007), The Master (2012) o El fil invisible (2017).

Quan?

Dimarts 31 de gener a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat