11 de gener de l’any 1959 la biblioteca de Manlleu obria les portes, però també passaven moltes coses que la Núria Silvestre, directora de la biblioteca, s’encarrega de recordar-nos. El final de la dècada dels 50 també la van marcar fets com el naixement de l’Astèrix i l’Obèlix, la Revolució de Cuba, l’aparició del Duo Dinámico, el naixement de la Barbie, TVE comença a emetre a Catalunya i també és l’any en què arriben les primeres ones televisives a Manlleu, segons les cròniques de la comarca, també s’estrena Ben Hur. També va ser aquell any que la biblioteca no només va començar la seva tasca lectora sinó també de promoció de la cultura a través d’exposicions, concerts, concursos o cursos que s’han anat succeint al llarg dels anys i fins a l’actualitat. De fet, Núria Silvestre ens recorda que d’aquí a 15 dies inauguren una exposició sobre l’esperanto, una exposició, alhora, també commemorativa dels 100 anys del setè congrés d’Esperanto, ja que aquella edició es va celebrar a Manlleu.
La vila de Manlleu va decidir acollir amb un gran nombre de públic la celebració d’aquest esdeveniment, i per això es va voler compartir amb les persones de la vila que també fan 60 anys enguany; un total de 291 persones, segons el cens actual. Algunes d’aquestes persones van assistir a l’acte i van poder rebre un petit obsequi per part de la biblioteca, per encara fer més emotiu aquest acte de celebració.
Manlleu, en aquell moment, disposava de dues biblioteques públiques: la de Gràcia i la Bisbe Morgades, per les quals es va tenir un record emotiu. Tot i que la biblioteca de Gràcia va desaparèixer ja fa uns quants anys i la Bisbe Morgades ha passat a ser la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, es fa referència a la importància que aquest edifici ha tingut a la cultura del poble. Finalment la celebració va comptar amb diferents actes que es van poder veure d’alt l’escenari gràcies a la participació de Josefa Contijoch (escriptora), Joan Josep Guillén (artista i professor de teatre) i Rosa Baulenas (membre del Teatre Centre de Manlleu). Finalment, el colofó final el van posar Emma Riba i Laura Alcalà amb l’espectacle musical i teatral Olor de menta, una peça de dansa estructurada a partir de poemes de Joan Brossa.