Publicada el 2016, Isla de lobos és una novel·la clau del subgènere de pirates, corsaris i altres herois navals, els quals esdevenen gairebé humans els pocs instants que atracaven els seus vaixells per atorgar-se els vicis quotidians de la vida i la destrucció de l’ànima.

Som davant d’una obra sense temps ni espai, un exemple de la narrativa fora de context però ensems comptada amb extrem rigor tant lingüístic com geogràfic. Suposadament ambientada al màgic segle XVIII, en què descobrir mons encara era possible, Isla de lobos és una lectura transversal que tant enganxa el clàssic addicte a les històries de sabres i pistolotes, com aquells que desitgen deixar-se emportar pels sentiments aliens d’éssers de llegenda.

Un cop més, José Vicente Pascual refrega a tots els seus coetanis que el seu talent és infinit i la seva saviesa d’un altre mil·lenni.

Agradarà…

A tots els lectors de fantasia en general i als d’aventures marineres en particular.

No agradarà…

Als lectors que esperin rumiar poc en l’ús de certes paraules i expressions arcaiques i, fins i tot, inventades per a l’ocasió.

AnteriorLos laberintos del tiempo, d’Adolfo Calatayu
SegüentCINECLUB VIC. Your Name
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.