Quan us dic literatura de terror, què us ve al cap? Poe, Lovecraft i King, molt probablement, oi? I és que sí, tot i que hi ha molts d’altres autors que us animo a conèixer, aquests són, segurament, els més emblemàtics del gènere. Però he passat per aquí per tal de parlar-vos d’aquest últim. Stephen King ha aconseguit una cosa que cap dels altres autors del gènere ha aconseguit: ser el més adaptat al cinema. L’any 2017 es van estrenar 4 produccions basades en 4 llibres seus (The Dark Tower, It, Gerald’s Game i 1922) i enguany se n’estrenaran 3 més: Pet Sematary i It 2 (ja estrenades) i In the tall grass. Aquest últim títol és especial per a molts sentits, i això és el que desvelarem a continuació.

In the tall grass és una novel·la curta (i no pas un relat, tal com s’ha anat dient últimament) que l’autor americà ha escrit juntament amb el seu fill, Joe Hill. Això només havia passat en una altra ocasió, quan pare i fill van escriure Throttle (2009). El juny del 2012 els dos autors van publicar la primera part de In the tall grass a la revista Esquire, una pràctica habitual als inicis d’aquest gènere. El juliol d’aquell mateix any es va publicar la segona part. L’altre aspecte que fa que aquesta obra sigui interessant és que l’adaptació cinematogràfica de la història serà la pel·lícula inaugural del Festival de Sitges d’enguany.

In the tall grass explica la història d’en Cal i la Becky, germans inseparables. Després que la Becky es quedi embarassada per un “error” s’embarquen en un viatge en cotxe fins a casa dels seus tiets per tal que la noia pugui tenir un embaràs i un part amb calma i lluny dels coneguts. Ara bé, durant el camí, i en una parada per descansar, s’endinsen en un camp d’herba alta (tal com diu el títol) que amaga un secret i que els embarcarà en un infern terrible.

El director americà Vincenzo Natali va anunciar el 2015 que pretenia adaptar la història de King i Hill, però el projecte no va prosperar. Finalment, va ser el gegant Netflix qui va comprar els drets per adaptar-la, però va proposar-li també a Natali que agafés les regnes del projecte. Així doncs, l’any 2019, aquest projecte es farà públic, però de moment, els assistents a la meca del terror i el fantàstic de Sitges ja la podran gaudir.

Anterior‘It, Chapter 2’
SegüentCrtítica de ‘La sombra de la muerte’
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.