El 31 de maig es van complir 200 anys del naixement de Walt Whitman i ho celebrem llegint Hojas de hierba, un llibre que ha publicat Austral.

Dins d’aquesta col·lecció d’Austral poesia trobem quatre títols que s’han escollit per llegir, comprendre, i apreciar la poesia: Poemas d’Emily Dickinson; Hijos de la ira de Dámaso Alonso; El rayo no cesa de Miguel Hernández, i Hojas de Hierba de Walt Whitman. Són llibres imprescindibles per a qualsevol biblioteca i per a tot amant de la poesia.

El pròleg d’aquest llibre consta d’un pròleg d’unes vint pàgines escrit per Luna Miguel, la qual cosa atorga encara més valor i categoria al llibre, ja excel·lent per se. Així doncs, és un volum molt complet amb una introducció i un pròleg immillorables.

El llibre comença amb el poema “Canto a mi mismo”, el qual stà acompanyat per un seguit d’anotacions a peu de pàgina que indiquen el procés de creació del títol des de la seva primera edició l’any 1855.

Les cobertes dels llibres d’aquesta col·lecció són extraordinàries i estan pensades per captar i enlluernar el lector i, de fet, fan que ningú no es pugui resistir a la bellesa tant de la portada del llibre com del seu contingut.

He de dir que el meu poema preferit és l’anterior al famós “Capitán mi capitánque tots coneixem. Concretament es troba a la pàgina 231 i fa recordar a “April is the cruelest monthde T.S. Eliot. Es titula “La ultima vez que florecieron las lilas en el huerto” i consta de 16 petites parts numerades. Es troba dins de la recopilació de poemes “Recuerdos del Presidente Lincoln” i són una completa meravella. Un dels trets característics de la poesia de Walt Whitman és el seu patriotisme, la qual cosa ens permet veure a través dels seus poemes com eren els Estats Units a la seva època.

Així doncs, no us podeu perdre aquest llibre, ja sigui per celebrar el bicentenari d’aquest geni o per admirar i valorar la bellesa dels seus poemes. Espero que el gaudiu molt i us agradi tant com a mi.

AnteriorL’univers Harry Potter torna
Següent‘Mad Max’ i ‘Alien’, protagonistes del Festival de Sitges 2019
Avatar photo
Sóc filòloga francesa, amant dels llibres i dels idiomes. Em trobareu gran part del temps viatjant pel món, o dins d’una cafeteria amb un cafè i un llibre a la mà. Els meus interessos són molt variats i es troben entre el bon cinema, la literatura, l’escriptura, la fotografia i l’art. M’agrada llegir sobretot poesia, novel·la anglòfona i francesa dels segles XIX-XX. La meva escriptora anglòfona preferida és Emily Dickinson, i el meu poeta francès preferit és Arthur Rimbaud.