El compte enrere cap a la 52a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2019 ja ha començat, i com no podia ser d’una altra manera, el festival ha presentat el cartell de l’edició d’enguany.

El festival, que se celebrarà del 3 al 13 d’octubre, rendirà homenatge a la pel·lícula de George Miller Mad Max. Salvajes de la autopista en el seu 40è aniversari, i per aquest motiu, el cartell està inspirat en aquest clàssic de culte i ens endinsa en aquell futur distòpic de cotxes, gasolina, deserts i pols que ja ens van captivar el 1979. Per altra banda, Sitges 2019 també celebrarà l’aniversari d’un altre film de culte que va enamorar els fans del gènere ara fa 40 anys; es tracta de la pel·lícula Alien, el octavo pasajero, de Ridley Scott.

La denominada Explotation Italiana de finals dels 70 també serà molt present en aquesta edició del festival dins la retrospectiva Apocalypse domani, la qual recopilarà títols de culte dirigits per veterans del cinema Italià com  Enzo G. Castellari (1990, Los guerreros del Bronx, Los nuevos bárbaros), Joe D’Amato (Bronx lucha final), Sergio Martino (2019, tras la caída de Nueva York), Lucio Fulci (Roma año 2072: Los gladiadores) o Luigi Cozzi (Contaminación: Alien invade la Tierra).

Per segon any consecutiu i conjuntament amb el Marché du Film del Festival de Cannes i el fundador de Blood Window, Bernardo Bergeret, el Festival de Sitges 2019 crea el Fantastic 7, un fòrum destinat a fomentar el talent dins de la indústria de gènere. A la passada edició, aquest espai de col·laboració ja va tenir molta acollida dins la indústria de gènere vinguda de totes les parts del planeta.

Anterior‘Hojas de hierba’, Walt Whitman
SegüentFilm challenge del mes de juny
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.