Coneixeu el psiquiatre Brian Weiss? I la història de la Catherine? El doctor Weiss la narra al llibre Muchas vidas, muchos maestros, publicat per primera vegada l’any 1988 als Estats Units i l’Editorial Penguin Random House el tradueix en castellà el 2005. Parla de la història real amb una pacient. Una pacient que va canviar la seva percepció de la vida i de l’existència de la reencarnació.

Brian Weiss, graduat per la Universitat de Columbia i llicenciat a la Facultat de Medicina de Yale, es va fer famós després de donar a conèixer aquesta història i des d’aleshores ha obtingut un gran reconeixement i èxit dins del seu àmbit. Aquest llibre s’ha convertit en un Best Seller. De fet, la història sorprèn molt la persona lectora, ja que tracta sobre una dona que va a teràpia per tenir moltes fòbies, ansietats i atacs de pànic; però amb la hipnosi i la regressió, el psiquiatre descobreix, sessió rere sessió, que la Catherine ha viscut vides i temps diferents. Ha anat naixent i morint, amb físics diferents, durant dècades i segles amb la presència dels “mestres”, persones que l’acompanyen i la guien.

Weiss explica que mentre les fòbies de la pacient es resolien setmana a setmana, les preguntes del psiquiatre incrementaven i a les seves hores lliures seguia escoltant les gravacions de les sessions per comprendre el que estava succeint. De la idea que eren fantasies, va adonar-se que eren realitats, ja que el record i el detall eren tan clars i nítids que no podia ser altra cosa que el record d’un fet viscut.

El principi, com a lectora, et xoca i se t’encén el punt escèptic i et preguntes: és real o ficció? Però si investigues una mica descobreixes que ell ho explica de forma real, amb un llenguatge planer i ple de detall. Continues llegint perquè la curiositat et pot i et preguntes com acaba el relat. Per tant, creguis o no en la reencarnació et sents atrapat per saber més i, fins un punt, et qüestiones si hi ha vida després de la mort.

És un relat que et fa reflexionar i obrir la ment sobre els temes més transcendentals i tabús de la nostra societat. Així doncs, si vols saber més, ja sigui perquè hi creus o perquè tens curiositat sobre les diverses vides de la Catherine i els seus mestres, no dubtis a llegir el text de Brian Weiss.

 

Foto de Fondo creado por mrsiraphol – www.freepik.es

AnteriorCINECLUB VIC. Rauf
SegüentCrítica de “Sky Sharks”. Festival de Sitges 2020
Avatar photo
Em dic Meritxell Dalmau i sóc periodista, especialitzada en cultura. Lletraferida, amant de les arts i de les veus de les persones. Apassionada pel teatre, ja sigui clàssic, modern o contemporani. Em pots trobar en un pati de butaques, en una exposició, en una llibreria o en una cafeteria relatant històries.