Avui us porto un recull de novel·les destacades de temàtica zombi. Per cert, no creieu que els autors tenen poca imaginació amb els títols?

Apocalipsis Z. El principio del fin (Manel Loureiro)

La novel·la forma part d’una trilogia i va començar com un blog literari. És el diari d’un advocat gallec que va seguint amb preocupació les notícies d’un estrany virus. Un home normal i corrent que s’atrinxera a casa fins que es veu obligat a sortir del seu refugi i fer un perillós viatge ple d’acció fins a trobar un lloc segur. Per sort, comptarà amb la companyia del seu gat, Lúculo.

 

Guerra Mundial Z (Max Brooks)

Primer de tot, oblideu-vos de la pel·lícula de nom homònim. La novel·la és un conjunt d’entrevistes reunides amb l’objectiu de documentar la recent invasió zombi que ha afectat a tota la població mundial.

Els entrevistats són figures rellevants o persones corrents que van haver de prendre decisions impossibles en situacions arriscades per tal de sobreviure. Amb alguns sentim profunda empatia mentre que altres poden resultar fins i tot repulsius. Gràcies a la gran diversitat, podem apreciar com es va viure la crisi zombi des de diferents perspectives polítiques, culturals i econòmiques.

 

Zombi: guía de supervivencia (Max Brooks)

Una barreja entre obra de ficció i un manual de supervivència “para Dummies”. Un imprescindible pels amants de la temàtica zombi que ens ajudarà conèixer millor els nostres enemics i a estar preparats pel dia en què els morts s’aixequin.

El llibre és objectiu i pràctic, ens permetrà prendre decisions apropiades sobre refugis, armes, vehicles, equipament… des del moment zero. Podràs acabar-lo de llegir sense muntar un pla d’evacuació bàsica?

 

El camino de la cabra (Santiago Sánchez Pérez  “Korvec”)

Carregat d’humor negre i gore, l’autor ens narra la història d’un grup de dements tancats en un manicomi quan comença l’epidèmia zombi. En rebre notícies de la crisi exterior, el protagonista decideix fugar-se per anar a Disneyland Paris abans de morir. Amb l’ajuda dels seus companys, s’enfrontarà a un món real que ara, està tan boig com ells.

 

Refugio zombi (José Manuel Mansilla Tabares)

Una novel·la clàssica de zombis amb la particularitat que està ambientada a la Vall de Núria, al costat de casa. Una gran nevada deixa incomunicats els visitants que estan gaudint dels paratges de muntanya i els obliga a quedar-se a dormir allà dalt durant la nit de cap d’any. Les comunicacions no funcionen i un hoste de l’hostal comença a presentar símptomes preocupants.

AnteriorAquest divendres 3 de febrer als cinemes…
SegüentCrítica de “Peninsula”. Festival de Sitges 2020
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.