Els joves també som amants dels llibres

1808

Darrere la paraula joves o adolescents hi ha un grapat de prejudicis que sembla que aquesta societat s’entesti en mantenir al llarg de les generacions, i ampliar cada vegada més. Si sou joves, quants cops haureu sentit la frase “la joventut no s’implica”, o bé “els joves només sortiu de festa”? Segurament sovint. Però la realitat és que els joves participem a nivell cultural, polític i social des d’una basant transformadora, ens preocupem i interessem pels altres, i fem quelcom més que beure i ballar els caps de setmana. Sí, la realitat és que als joves també ens agrada fer esport, debatre sobre temes actuals, ajudar als altres, i LLEGIR, entre moltes d’altres coses.

Maria_lc FlickrAquest petit article és per a tots els que ens agrada llegir i escriure, que destinem una part del nostre temps lliure a aquesta afició, i que sempre tenim un llibre damunt la tauleta de nit. Per tots aquells que considerem que els llibres no es deixen, perquè l’experiència ens ha ensenyat que o bé te’ls tornen malmesos o no te’ls tornen. Per a tots els que ens posem les mans al cap cada vegada que es fa una pel·lícula (probablement terrible) d’un molt bon lliure. Per als que ens comprem llibres a l’aeroport o a l’estació si ens adonem a temps que ens l’hem deixat a casa. Per als que rellegim la nostra novel·la preferida centenars de vegades i cada cop considerem que és millor. Per als que creiem que un llibre sempre és un bon regal. Per als que odiem les mudances perquè ens obliga a fer neteja de vells tresors amagats a la prestatgeria. Per als que podem deixar de ser amics d’algú perquè és un spoiler i ens descobreix el final de totes les novel·les abans que l’acabem. Per als que estem acostumats a esperar anys amb nerviosisme per llegir la següent part de la saga. Per als que ens agrada passejar-nos per la biblioteca. Per als que olorem els llibres antics i somiem amb la història que hi ha al seu darrere. Per als que no podem imaginar tenir una parella que no tingui ni un sol llibre. Per als que no només tenim un llibre preferit (com si pogués haver-n’hi només un!). Per als que adorem aquella estranya sensació d’emoció i alhora tristesa en acabar un llibre que t’ha encantat.

En definitiva, per als joves amants de la lectura, que en som molts.

Per això, i per què ens agradaria conèixer els gustos de tots, ens agradaria que ens deixéssiu robar 2 minuts del vostre temps per contestar un petit qüestionari sobre els llibres que vau rebre i regalar per Sant Jordi. Per accedir-hi només heu de clicar aquí.

 

Moltes gràcies!

 

Gemma Crous

 

 

 

 

 

AnteriorCineclubVic
SegüentJosep Pla es llegeix a Can Puget
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.